avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea CIM in perioada suspendarii pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea CIM in perioada suspendarii pentru incapacitate de munca

Buna ziua
Se poate modifica CIM al unui salariat (schimbare functie si loc de munca) in perioada in care salariatul este in concediu medical?
Salariatul ocupa o functie de conducere din care a fost revocat si trecut intr-o functie de executie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 19 Octombrie 2013
Nu se poate... Conform art. 49 din Codul Muncii
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Numai dupa incetarea suspendarii si reluarea activitatii, contractul individual de munca isi reia cursul, modificarea acestuia putand sa intervina daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Zinaida Ciornii, Consultant resurse umane
@ ionutght

Nu se pot efectua modificari ale c.i.m. pe perioada suspendarii.
In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim suspendat carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Am urmatoarea situatie : Un angajat a fost in concediu fara plata, - chiar in perioada in care s au marit salariile pt. a respecta sal. minim pe economie - ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii Ruxandra Stoica Ruxandra Stoica Buna seara, Intrebarea mea este daca angajatorul poate modifica contractul de munca initial ( la plecarea mea in concediu de crestere copil )cu privire la ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca ratfelicia ratfelicia Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Avem un salariat angajat cu contract de munca pe durata determinata, pana la data de 31. ... (vezi toată discuția)