avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Servicii SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Servicii SSM

Buna seara,

Am rugamintea sa-mi spuneti daca pot presta serviciul de sanatate si securitate in munca pentru o companie fiind PFA.

Mutumesc.
Cel mai recent răspuns: IMAGINE28 , utilizator 23:58, 18 Octombrie 2013
Numai daca sunteti abilitat de Comisia de abilitare a serviciilor externe de prevenire si protectie, care la data acesta este organizata la nivelul Inspectoratul Teritorial de Munca in fiecare judet si mun. Bucuresti, in baza dosarului depus conform cerintelor din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare.
De la anul se pare ca se vor face modificari legislative iar autorizarea se va obtine in afara conditiilor actuale si in urma unui examen scris ce se va desfasura la Inspectia Muncii pentru toate serviciile externe din tara.

ART. 37 din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare
(1) In vederea abilitarii pentru activitatile de prevenire si protectie prevazute la art. 15, solicitantii vor transmite un dosar care va cuprinde urmatoarele documente:
a) cerere de abilitare pentru servicii externe de prevenire si protectie, potrivit modelului prezentat in anexa nr. 8;
b) opisul documentelor din dosar;
c) copie de pe certificatul de inregistrare la registrul comertului, care sa contina codul CAEN corespunzator activitatii pentru care se abiliteaza, si, dupa caz, copie de pe actul constitutiv;
d) lista cu personalul care va desfasura activitati in domeniul securitatii si sanatatii in munca;
e) copii ale documentelor care atesta pregatirea profesionala si nivelul de pregatire, potrivit prevederilor art. 31 si 32, a personalului care va desfasura activitati in domeniul securitatii si sanatatii in munca;
f) curriculum vitae pentru personalul care va desfasura activitatile de prevenire si protectie;
g) copii ale documentelor care atesta vechimea de cel putin 5 ani in domeniul securitatii si sanatatii in munca, pentru conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie;
h) memoriu de prezentare, din care sa rezulte mijloacele materiale si resursele umane de care dispun;
i) copii ale deciziei de numire si contractului individual de munca, pe perioada nedeterminata, pentru conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie;
j) copii ale contractelor individuale de munca ale personalului de executie din serviciul extern de prevenire si protectie;
k) declaratii ale personalului serviciului extern de prevenire si protectie privind pastrarea confidentialitatii, in timpul si dupa incetarea desfasurarii activitatilor de prevenire si protectie, asupra informatiilor la care are acces.

ART. 32
(1) Serviciul extern de prevenire si protectie trebuie sa fie format din lucratori care indeplinesc cel putin cerintele prevazute la art. 49 si, dupa caz, alti lucratori.
(2) Conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50.

ART. 49
(1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.

ART. 50
(1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.




Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
inspectorSSM, utilizator
Multumesc mult.

Cu deosebita consideratie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa abilitat in domeniul ssm ankabv ankabv Ma intereseaza daca se poate sa obtin abilitarea in domeniul SSM doar pe baza unei adeverinte sau a fisei postului. Am vechime de 4 ani in domeniul SSM dar pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma ssm Boris_B Boris_B Buna ziua, In cazul in care urmez un curs ptr inspector protectia muncii, dupa finalizarea acetuia pot infiinta o sc. comerciala cu domeniul de activitate ... (vezi toată discuția)
Curs obligatoriu ssm jacquelline jacquelline Buna ziua! As dori sa stiu daca pentru postul de responsabil SSM, cursul de gestionare a substantelor periculoase face parte din categoria cursurilor ... (vezi toată discuția)