avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nedumerire!-- pot relua numele anterior casatoriei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nedumerire!-- pot relua numele anterior casatoriei pana la ramanerea definitiva a hotararii de divort?

Buna!
Momentan ma aflu in procedura prealabila a unui proces de divort care are 2 cereri de divort depuse la judecatorie, una de mine si ulteerior a depus si sotul o alta cerere prin care atat el cat si eu creream revenirea sotiei lanumele avut anterior casatoriei. Mai mult ca sigur divortul se va pronunta repede, ,,batalia fiind pe custodia copilului rezultat din casatoie. Exista posibilitatea ca dupa prima infatisare sa sa se pronunte divortl astfel incat sa imi pot relua numele avut anterior casatoriei sau tr sa astept pana se rezolva si problema custodiei?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:57, 18 Octombrie 2013
Reluarea numelui avut anterior casatoriei ,stabilirea domiciliului minorului, exercitarea autoritatii parintesti, sunt cereri accesorii divortului si toate se solutioneza prin aceeasi hotarare cu divortul ( hotarare care poate fi atacata), prin urmare veti putea sa va reluati numele avut anterior casatoriei numai dupa ce veti avea hotararea legalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord primavera primavera joi a fost prima si ultima infatisare in cazul divortului de comun acord. am hotarit in fata judecatorului sa-mi reiau numele de fata. apoi am ... (vezi toată discuția)
Divort oanastnc oanastnc sunt in proces de divort, maine este a 2 a infatisare, la prima sotul meu nu a venit,cererea de divort am introdus-o eu,maine se prezinta si spune ca nu este ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort noul cod civil nut nut Buna seara, Sunt casatorit de 20 de ani si avem o fetita de 16 ani.In urma unor imprejurari nefericite am ajuns la concluzia ca trebuie sa divortam.Am hotarat ... (vezi toată discuția)