avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Cum obtin o semnatura din partea tatalui copiilor mei ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Cum obtin o semnatura din partea tatalui copiilor mei pentru alocatie in Italia?

Bunaseara!
Am o intrebare ptr orice avocat este disponibil sami raspunda:
Am 2 copii,sunt divortata de tatal copiilor.
Copii sunt cu mine, traiesc impreuna cu mine, in italia.
Am facut dosarul de alopcatie ptr copii in italia, eu aici am un contract de munca.
De la INPS teritorial mia spus clar cami trebuie autorizatie din parte tatalui copiilor.
Am cerut semnatura de la el......dar mia spus ca numi da...si ca nu o sami dea niciodata...!
De aici miau spus ca fara semnatura tatalui nu pot face nimic.
Va rog din suflet!!
Ce pot sa fac?Pot sal oblig prin instanta sami dea semnatura?
Ce alta posibilitate am?Copii mei nu mai iau alocatie din romania de la divort, adica de vreo 3 ani, de cand sunt veniti aici.
Tatal copiilor este in romania, nu lucreaza, numi plateste intretinerea copiilor....nu se poate intretine el singur..ce sa mai cer si pentru copii?
Alocatia din italia nu mio dau ptr cami trebuie semnatura tatalui...!!
In urma hotararii de divrt copii, toti 3,(intre timp unul din ei a devenit major), miau fost incredintati spre crestere si educatie mie, cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Pentru ai scoate din tara nu am avut probleme..acuma am probleme din cauza unui drept care ar trebui sal aibe fiecare copil...?Si unde mai pui ca tatal lor nu este deacord cu alocatia....!!!
CUM SA FAC???
VA ROG MULT!!
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
marsala00, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:05, 21 Octombrie 2013
Doamna, legile celor doua tari erau diferite, azi sunt la fel: nu puteti face nimic fara acordul tatalui.
Cereti o dovada de la autoritatile locale de la domicilliul tatalui ca acesta nu incaseaza alocatia copiilor; asta ar fi cel mai usor.
Altfel, notificati tatal, il puneti in intarziere si-i aratati in document ca orice intarziere va crea in sarcina lui oblligatia de plata a alocatiei lunare in suma de ... euro pierduta de copii, pe perioada dintre ziua urmatoare primirii notificarii si ziua in care trimite procura efectiv.
In plyus, in cazul in care intarzierea dureaza peste x zile, il dati in judecata pe obligatia de a face, cu daune, plata avocat, taxe de timbru etc., caz in care evaluati un minim al platilor la y lei.
In cazul in acre are bunuri, ii puneti in vedere ca il veti executa pentru neplata pensiei de intretinere si restul obligatiilor care decurg din lipsa lui de raspuns la solicitarea de trimitere a procurii.

Nu e nevoie sa veniti in tara, prin mandatar, avocat sau neavocat, puteti face aceste demersuri.
Daca alegeti sa veniti in tara, nu puteti fi acuzata de abandon al copiilor decat daca-i lasati fara adulti sa-i supravegheze; daca veniti cu ei in tara puteti iesi in baza hotararii de divort care prevede INCREDINTARE si nu AUTORITATE PARINTEASCA COMUNA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copil in italia dana 50 dana 50 acum cìteva zile v-am scris de o mama care munceste in italia cu contract de munca,este divortata si are in intretinere 3 copii minori care locuiescin ... (vezi toată discuția)
Alocatie din italia. Imparatul Imparatul Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita de 8 ani ! luana30 luana30 Buna ziua ! Va rog daca se poate sa imi dati si mie o informatie ,privind neplata pensiei alimentare de 8 ani (nu a platit niciodata),a fostului meu sot ... (vezi toată discuția)