avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru imagini preluate din surse ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru imagini preluate din surse diverse

Buna,

Am un site de prezentare in domeniul arhitecturii si doresc sa incarc cateva imagini preluate...., daca scriu susra si autorul este in regula? sau am nevoie de acordul scris a-l autorului?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: oncasa , utilizator 20:35, 22 Februarie 2015
aveti nevoie de acordul scris al acestuia bineinteles, doar sunteti intr-o afacere si obtineti profit prin asa ceva...
vrea sa le pun doar pentru vizualizare nu si vanzare

Dv., practic, distribuiti fotografiile facute de altii.
Cititi legea 8/1996 privind drepturile de autor, capitolul X: Operele de arta plastica, de arhitectura si fotografice dar si capitolul IV, art. 14 indice 1 care se refera la distribuire:
Art. 14^1
(1) Prin distribuire, in sensul prezentei legi, se intelege vanzarea sau orice alt mod de transmitere, cu titlu oneros ori gratuit, a originalului sau a copiilor unei opere, precum si oferirea publica a acestora.
(2) Dreptul de distribuire se epuizeaza o data cu prima vanzare sau cu primul transfer de drept de proprietate asupra originalului ori a copiilor unei opere, pe piata interna, de catre titularul de drepturi sau cu consimtamantul acestuia
.

Deasemenea, cititi “Termeni si conditii” la fiecare site de unde doriti sa preluati fotografii - acolo scrie exact in ce conditii / daca puteti prelua fotografiile, pentru ca se au in vedere atat drepturile autorului operei fotografiate cat si drepturile autorului fotografiei. Unele siteuri permit preluarea si publicarea sursei, altele permit preluarea numai cu acordul scris al autorului sau administratorului siteului, altele interzic categoric preluare etc..

Buna seara,

ProTV a preluat cateva imagini de arhitectura de la mine de pe sitw, fara acordul meu. Ce pot face in aceasta situatie? Ma puteti ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept autor-slide show csizs csizs Cum pot folosi o imagine de pe net pentru un slide show, in situatia in care nu am acordul autorului si nu stiu(nu am timp) sa cer permisiunea de a folosi ... (vezi toată discuția)
Vanzare reproduceri icoane pe amazon sau ebay atdb atdb Buna ziua! Suntem o ONG care are, printre altele, ca obiect promovarea si vanzarea de arta originala si reproducere. Dorim sa vindem pe AMAZON si EBAY ... (vezi toată discuția)
Marca vin - arcul de triumf poate fi gravat pe sticla? Costy S Costy S Buna ziua! Arcul de Triumf poate fi gravat pe o sticla de vin? Multumesc. (vezi toată discuția)