avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divort la notar
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divort la notar

avand in vedere ca divortul s-a efectuat la biroul notarial ,as dori sa-mi explicati urmatorul paragraph din acest certificate de divort:' PREZENTUL CERTIFICAT DE DIVORT PRODUCE EFECTE INTRE PARTI DE AZI___-_,DATA ELIBERARII,SI VA FI TRANSMIS AUTORITATII COMPETENTE PENTRU A SE FACE MENTIUNILE CORESPUNZATOARE PE ACTUL DE STARE CIVILA". Cine ar trebui sa transmita ,notarul sau petentul,si ce intelegeti d-voastra prin "autoritate competenta"?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:32, 19 Octombrie 2013
Notarul va transmite o copie a certificatului de divort la autoritatea competenta: Serviciul de Stare civila unde v-ati casatorit.
Acolo se vor face mentiuni pe marginea exemplarului 2 al certificatului de casatorie - desfacerea casatoriei si numele de familie pe care il vor purta fostii soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii ce trebuie parcursi in vederea obtinerii unui divort de comun acord? RuxandraC RuxandraC Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie ce ar trebui sa facem si unde sa mergem pentru a divorta de comun acord.Din cate citisem pe internet,la un notar se ... (vezi toată discuția)
O noua lege/divortul la notariat?? hara07 hara07 doresc un raspuns de la cineva avizat,daca este posibil un avocat din drobeta. am citit pe net despre o noua lege intrata in vigoare cica pe 25 dec.2010,cum ... (vezi toată discuția)
E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)