avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordarea si indemnizatia pentru concediul de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordarea si indemnizatia pentru concediul de crestere a copilului

in cazul in care as vrea sa imi iau 3 luni 9 maximul pe an din cate stiu) de concediu fara plata, mai beneficiez de indemnizatia pentru concidul de crestere a copilului si de cea de maternitate? inafara de media din care se calculeaza indemnizatia, mai sunt afectata si in alt fel de aceasta decizie?
am inteles ca indemnizatia de maternitate nu este plafonata ci doar cea de crestere a copilului.

multumesc,
Lidia
trebuie sa nu uitati ca totul se raporteaza la perioada de activitate retribuita si plata a texelor aferente salariilor. Concediul fara plata nu se considera vechime in munca si nu se ia in considerare la calculul perioadei de referinta (12 luni) pentru calcularea cuantumului indemnizatiei de crestere a copilului.Indemnizatia pentru maternitate se plateste cu 85% din salariul realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. urmează să ies în concediu de maternitate, iar ... IuliaViorelaC IuliaViorelaC Bună ziua. Urmează să ies în concediu de maternitate, iar mai apoi în concediu de creștere a copilului. Data nașterii este februarie 2024. Am un ... (vezi toată discuția)
cate zile de concediu de maternitate sa-mi iau (cea mai avantajoasa varianta)? dumitrunicole dumitrunicole Buna ziua! As dori sa ma sfatuiti care este varianta cea mai avantajoasa pentru mine. Sunt gravida, iar din saptamana 38 (01.10.2018) am intrat in ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal osimona osimona Buna ziua, As dori sa stiu daca venitul ptr concediul prenatal este plafonat la o valoarea maxima, asa cum este plafonata indemnizatia de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)