avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Sunt la master si as dori sa-mi iau concediu fara plata cateva luni. Se poate?
Mentionez ca lucrez in invatamant si sunt titulara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
annaanda, utilizator
Cel mai recent răspuns: annaanda , utilizator 08:25, 26 Octombrie 2013
daca sunteti angajata cu carte de munca(contract de munca)nu vad de ce nu a-ti avea dreptul la concediu fara plata:-/Totusi cand vine vorba de mai multe luni,zau ...nu stiu ce sa zic?:-/Am sa ma interesez si am sa va dau mai multe detalii despre dreptul de a lua concediu fara plata mai multe luni sau,la cate zile aveti dreptul la astfel de concediu in mod legal.
1. Si de ce nu ar avea dreptul a CFP?

2. Potrivit Legii nr.1/2011:
art.255 (8) :
Personalul didactic titular cu contract pe perioadă nedeterminată poate beneficia de concediu fără plată pe timp de un an şcolar, o dată la 10 ani, cu aprobarea unităţii de învăţământ sau, după caz, a inspectoratului şcolar, cu rezervarea postului pe perioada respectivă.

Art. 279 : Personalul didactic titular care din proprie iniţiativă solicită să se specializeze/să continue studiile are dreptul la concediu fără plată. Durata totală a acestuia nu poate depăşi 3 ani într-un interval de 7 ani. Aprobările în aceste situaţii sunt de competenţa unităţii şcolare prin consiliul de administraţie, dacă se face dovada activităţii respective.
multumesc f mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Danasip Danasip Am o vechime de 28 de ani în învățământ, doresc începând cu 14.01. 2018 să iau concediu fara plata pe o perioadă de doi ani. Cum trebuie sa procedez? (vezi toată discuția)
Buna ziua! v-as fi recunoscătoare daca m-ati lamuri in legatura ... Ramona1995 Ramona1995 Buna ziua! V-as fi recunoscătoare daca m-ati lamuri in legatura cu următoarea problema: Sunt profesor titular în învățământul preuniversitar de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt profesor titular si am solicitat un an de concediu ... Cristina Elena Constantin Cristina Elena Constantin Buna ziua! Sunt profesor titular si am solicitat un an de concediu fara plata pentru studii in baza art. 279 din LEN. Juristul ISJ mi-a comunicat ca in ... (vezi toată discuția)