avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa a II - a
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa a II - a

As dori sa stiu daca cumva sa modificat legea pensionari si la iesirea la pensie nu s-ar mai lua in calcul toti ani lucrati in grupa a - II - a si s-ar lua in calcul doar 5 ani de grupa a - II - a , iar grupa- I-a ( speciala ) nu s-ar mai lua in calcul la pensionare , fapt pentru care as dori sa stiu daca este asa atunci cei care avem ani multi de grupa a I -a si a II a cum ni se mai stabileste anii de munca pentru a iesi la pensie ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:37, 20 Octombrie 2013
La acest moment:

In ceea ce priveste perioada suplimentara(stagiu aferent)nu exista nicio modificare,
Se acorda tot 6 luni,respectiv 3 luni la 1 an.
In ceea ce priveste grupa II-a nu exista nicio modificare.
Singura modificare este in ceea ce priveste reducerea varstei,pentru cei care au lucrat in grupa I-a de munca.
Reducerea este ca si pentru cei care au lucrat in grupa II-a de munca.

Amanunte gasiti aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie elenamares elenamares doresc sa stiu daca se va lua in considerare anul acesta grupa 1 de munca care sa ajute la iesirea mai devreme la pensie (vezi toată discuția)
Spor gr.i,,,la stagiu complet, art.3 lit.r/l263/2010 ContSters290116 ContSters290116 GRUPA SPECIALA se calculeaza pentru ceea ce este STAGIU COMPLET in vederea iesirii la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei? Cu drepturile ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu stagiu grupa i si grupa ii de munca. radubr radubr Am în înțeles ca se vor recalcula pensiile pentru cei iesiti la pensie in anii 2011 si 2012, care au avut stagii in grupa I si grupa II de munca. Dar ... (vezi toată discuția)