avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost taiat la mana cu cutitul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost taiat la mana cu cutitul

Acum 2 luni jumate ma indreptam spre casa, iar in apropierea blocului unde stau am nimerit intr-o altercatie dintre 2 grupuri care erau pusi serios sa se bata. Am incercat sa-i evit dar unu dintre ei a sarit pe mine si ma lovit dupa care ma si taiat la mana stanga. Am o plaga de 12-13 cm, 9 copci. Am stat in spital 4 zile dupa care am fost la legist care mi-a dat 12 zile de ingrijiri medicale. M-am dus la politie si am depus plangere penala impotriva agresorului. De atunci am mai fost amenintat ca daca nu-mi retrag plangerea o sa o patesc mai rau. Baieti astia sunt foarte influenti la mine in oras si au relatii la politie. M-au amenintat si in sediul politiei pt ca nu am vrut sa-mi retrag plangerea. Cat timp dureaza pana ajunge cazul la procuror? Dupa ce ajunge la procuror cat mai dureaza pana se ajunge la tribunal( cu aproximatie) pentru ca astia i-mi fac viata un cosmar iar politia nu face nimic. Ce pot face eu in continuare? trebuie sa-mi angajez un avocat? In ce categorie se incadreaza fapta asta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:58, 19 Octombrie 2013
In orasul dvs. nu cred ca va poate acorda protectie vreun avocat.
Mergeti la procuror sa vorbiti deoarece doar el va poate lamuri.

Va puteti aduce avocat din alt oras ca sa faca ordine dar este si complicat si costisitor.
Din acest motiv va recomand sa mergeti sa vorbiti cu procurorul de caz.
Din pacate, nu poate nimeni aproxima cat poate dura cercetarea unui dosar pana ajunge in instanta (presupunand ca este data inceperea urmaririi penale). Poate dura de la cateva luni la cativa ani, dar cu siguranta trebuie sa va inarmati cu rabdare intrucat aveti de asteptat.
Daca sunteti amenintat si aveti martori, mergeti la politie si in completarea primei plangeri mai dati o declaratie si pentru infractiunea de amenintare.
Puteti angaja un avocat pentru momentul in care veti fi chemat ca sa va sustineti prima declaratie, ori la o eventuala confruntare; este chiar indicat ca aveti un reprezentant care sa va consilieze.
Daca aveti senzatia ca politia poate fi influentata de "interlopii" respectivi, apelati si la presa (ma refer la o televiziune). In majoritatea cazurilor popularizate in mass media, autoritatile au reactionat cu promtitudine in solutionarea spetelor.
In general avocatul se poate descurca foarte bine daca intelege sa puna presiune pe organul de cercetare penala.
Depinde insa foarte mult de situatiile concrete decisive intrucat totul este relativ...
In general coruptiptia poate fi estompata de avocati insa este destul de mare deranjul creat de avocati in astfel de cazuri.
Nu se face scandal ci se merge silentios dar cu efect...puternic...
Insa...asa cum spuneam...totul este relativ...
De multe ori in liniste se pot rezolva probleme pe care nici massmedia nu le rezolva...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ofiteri de politie cam duri, sa-mi fac griji? hyperion1is hyperion1is Buna ziua, Sper ca asta e categoria corecta. Acum vreo 5 zile am fost sechestrat de 3 persoane atunci cand ii ajutam cu unele probleme pe care le aveau cu ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala - intelegere intre parti eagle24ro eagle24ro Buna ziua! Acum 6 zile am avut o neintelegere cu un client si acesta a depus o plangere la politie pentru iseslaciune. Intre timp am rezolvat problema pe cale ... (vezi toată discuția)
Altercatie in trafic Carmen Florea Carmen Florea Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu un caz de procedura penala. Povestea este urmatoarea. Fratele meu a primit o citatie in luna Octombrie sa se ... (vezi toată discuția)