avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit restant (poze cu situatia la BC atasate)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit restant (poze cu situatia la BC atasate)

[ link extern ]
[ link extern ]

Buna ziua, cam asa arata situatia mea actuala la BC. A fost un credit luat pe vremea cand eram "mic si prost" ca sa nu spun mai rau. Intrebarile sunt urmatoarele:
-cand se prescrie aceasta datorie (tin sa precizez ca nu am mai primit nici o instiintare legata de aceasta datorie din 2010)?
-cat timp sunt tinute aceste informatii in baza de date a BC? (stiam ca este vorba de 4 ani dar doresc o confirmare);
-cand voi putea sa fa fac un nou imprumut?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 09:35, 21 Octombrie 2013
termenul de prescriere este de 3 ani; momentul de la care curge acest termen difera, se raporteaza la fiecare rata scadenta.
Multumesc pentru raspuns. Vin cu niste precizari:
-Creditu al fost dat spre recuperare in noiembrie 2009. Din cate am citit pe aici asta inseamna ca a fost scadent anticipat.
-timp de 2 ani am fost sunat si amenintat ca voi fi executat silit daca nu platesc integral acel credit(neavand nimic pe numele meu, salariul se lua la negru pe acea vreme, presupun ca nu au inceput procedura de executare silita, pe site-ul portal.just.ro nu am gasit nimic referitor la persoana mea). Nu am primit nici o instiintare de la vreun tribunal cum ca as urma sa fiu executat silit.
-presupunand ca in noiembrie 2009 creditul a fost declarat scadent anticipat iar banca si firmele de recuperare nu au demarat in instanta nici o actiune de executare silita (doar amenintari si scrisori) pana in prezent, s-a prescris acea datorie sau nu?

Multumesc anticipat!
A fost dat la colectare de mai mult de 3 ani,d aca nu s-a inceput procedura de executare silita, datoria este prescrisa. In BC nu va mai aparea in ianuarie 2015. In CRB in ianuarie 2017.
Multumesc pentru raspuns. Referitor la CRB citisem pe undeva ca datoriile se inregistraza acolo doar daca depasesc suma de 20000 Lei. La mine este vorba de 8000 de lei. Sa inteleg ca acea datorie nu va aparea la CRB?
Multumesc anticipat.
Da, este cel mai probabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit din 2009 Spantzy Spantzy daca am avut un credit in 2009 si nu l-am mai platit de 6 ani ma poate executa silit in anul 2016? a venit acum o executare silita. (vezi toată discuția)
Calcul prescriptie datorie doraly10 doraly10 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.Am un credit luat la Cec in 2008.Perioada de rambursare era pe 10 ani, 2008-2018 .Am platit o perioada, ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)