avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord privind efectuarea de lucrari pe perete comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord privind efectuarea de lucrari pe perete comun

Buna ziua,

Locuiesc la casa. Unul dintre dormitoare are un perete comun cu o incapere a casei unui vecin. Destinatia acestei incaperi a fost debara pana in anul 2009, cand a fost modificata in baie. In acel an, mama mea a semnat o declaratie notariala constand intr-un acord oferit vecinului. Declaratia a fost semnata doar de catre mama. Tatal meu a decedat in anul 2007, succesiunea nefiind dezbatutat nici in acel moment, nici in prezent. Din pacate mama nu a solicitat un exemplar al declaratiei notariale si nici nu isi aminteste la ce notar a fost autentificata. Vecinul si-a montat toate instalatiile sanitare pe peretele comun, inclusiv closetul.
Considerand faptul ca declaratia a fost semnata doar de catre mama, deci nu de catre toti cei in drept, pot initia o contestatie (mentionez deasemenea ca am o sora)?
Avand in vedere cele mai sus mentionate, ce anume pot intreprinde in vederea identificarii unei solutii care sal il oblige pe vecin sa anuleze lucrarile efectuate?
Ce solutii intrevedeti?

Va multumesc anticipat.
Care e problema ca vecinul are dulapul ori closetul pe peretele comun? Ceva trebuie sa puna si acolo.
Vreau sa identific problema. Oricum, de 4 ani de zile... v-ati dat seama tarziu ca e deranjant... in plus trebuie sa stim daca lucrarile au fost autorizate.
Am postat intrebarea in vederea obtinerii unei recomandari avizate. In masura in care puteti, v-as ruga sa raspundeti, altminteri aveti posibilitatea sa va abtineti. Nu am postat intrebarea pentru a intampina o abordare agresiva.

Va multumesc pentru "raspunsul" dvs.
Vreau sa va ajut, n-as pierde timpul cerand informatii ca sa nu fac apoi nimic cu ele.
Asa cum v-am scris, vreau sa identific problema; daca nu stiu care este ea, nu am cum sa va sfatuiesc.
Pentru ca, in principiu, ce-i la vecin in casa e treaba lui, presupun totusi ca va deranjeaza ca si-a pus omul closetul acolo. Cum va deranjeaza insa, daca va deranjeaza, eu nu stiu.
In functie de care este deranjul dv. puteti proceda sau nu intr-un anume fel. Ca sa va spun felul, trebuie sa stiu deranjul.

Prin urmare, inca o data: care e problema ca vecinul are acolo closetul? Ca sa stiu sa va raspund ceva...
In plus, v-am mai intrebat ceva despre lucrari si nu mi-ati raspuns. Daca doriti sfaturi, ne trebuie informatii.
INTREBARE: Care e problema ca vecinul are dulapul ori closetul pe peretele comun? Ceva trebuie sa puna si acolo.
RASPUNS:
1. Nu este deloc placut ca atunci cand am nevoie sa ma odihnesc sa aud cum vecinul trage apa la closet. Intreaga instalatie sanitara, cada sunt montate pe peretele comun cu dormitorul meu.
Este important de mentionat ca vecinul este rauvoitor si nu este o apreciere subiectiva.

INTREBARE: Vreau sa identific problema. Oricum, de 4 ani de zile... v-ati dat seama tarziu ca e deranjant... in plus trebuie sa stim daca lucrarile au fost autorizate.
RASPUNS: deranjul s-a resimtit in decursul anului precedent. Nu stiu daca sunt autorizate, deoarece mama mea nu a cerut un exemplar al declaratiei respective si nici nu isi aminteste la ce notar a fost incheiata. Nu stiu cum anume as putea proceda pentru a intra in posesia declaratiei respective. Cum anume as putea afla daca lucrarile au fost autorizate? As putea depune cerere la Serviciul din cadrul Primariei care se ocupa de aceste autorizari pentru a solicita fotocopii ale documentelor respective sau macar un raspuns cu privire la acest aspect?

Multumesc,

Puteti izola fonic peretele.
Restul demersurilor cred ca v-ar costa mai multi bani si timp.
Puteti face o sesizare la ISC sa verificati daca acele lucrari au autorizatie asa cum ar trebui si cum sunt in fapt.
Daca deranjul s-a resimtit in decursul ultimului an, inseamna ca nu lucrarile sunt de vina (in cazul in care nu au fost facute modificari in cursul ultimului an) ci s-o fi deteriorat zidul, vreeo izolatie sau altceva.
Intai trebuie sa stim de ce se intampla asta; in functie de cauza efectiva, poate aveti o obligatie ambii proprietari, poate doar unul. Nu pot sti inainte.

Un sfat juridic bun e ca o operatie pe creier: e nevoie de multe date si conteaza ce gasesti in teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! m-am mutat de 1 an într-un bloc vechi unde vecinul ... Paul19M Paul19M Bună ziua! M-am mutat de 1 an într-un bloc vechi unde vecinul de lângă are montat contorul de gaz în dreptul ușii mele. La propriu. Peretele pe care ... (vezi toată discuția)
Reclamatie aer conditionat Dragos66 Dragos66 Buna ziua, Am o problema și deoarece nu am găsit răspuns aici, am decis sa va întreb direct Descriere: in urma cu 2 săptămâni am montat un aer ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei uscatoriei ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! De 20 ani, uscatoria s-a folosit doar de cei de la et. 4, unde isi tineau diferite obiecte, ma rog, oricine a putut sa faca asa dar nu era ... (vezi toată discuția)