M-am mutat de 1 an într-un bloc vechi unde vecinul de lângă are montat contorul de gaz în dreptul ușii mele. La propriu. Peretele pe care este montat contorul de gaz este perpendicular cu peretele cu usa și la maxim 10 cm de golul de usa. Contorul de gaz este montat la nici 30 de cm de usa și la cel puțin 10 cm de perete plus dimensiunea chiar mare a contorului, astfel încât ne este în cale și mereu trebuie sa îl ferim sa nu ne lovim de el (sau mai rau, cand avem ceva mi voluminos de carat in apartament).
Am încercat sa vorbim cu vecinul și sa rezolvam într-un mod amabil, dar acesta ne-a răspuns ca dacă ne deranjează sa ne ocupam noi sa îl mutam și sa suportam noi costurile.
M-ați putea, va rog, sa ma îndrumati spre o cale legala prin care as putea rezolva aceasta problema? Care ar fi pașii?
Vecinul are un proiect autorizat si inregistrat la OD de gaz. Daca doriti modificarea proiectului si executarea lucrarii , adresati o cerere la operatorul de distributie. Cit va costa, asta e.
Nu cu vecinul trebuie sa vorbiti deoarece nu acesta a executat instalatia,nu a montat contorul de gaz
Pentru modificare pozitie contor de gaze este necesar sa sesizati oficial operatorul economic care a executat instalatia,dar pentru modificare este necesar proiect tehnic,autorizatie de construire
Firma gaze
sorin46
Firma de gaze a venit astazi sa instaleze coloana principala fara niciun proiect, sustinand ca proiectul se face dupa instalarea tevilor. Nu trebuia un acordul ... (vezi toată discuția)