avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cat dureaza un proces de divort in conditiile in care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cat dureaza un proces de divort in conditiile in care se face de comun acord?

Buna ziua,

Poate ma ajutati cu niste sfaturi.Am intentat procesul de divort la inceputul lunii iunie,printr-un avocat,de comun acord.Ni s-a spus de la inceput ca va dura mai mult din cauza vacantei dar ca la sfarsitul lunii septembrie se va finaliza.Suntem in luna octombrie si nici acum n-am primit termenul.Suma a fost achitata integral,inclusiv taxa de timbru pe care am platit-o de doua ori pentru ca s-a marit.Doamna avocat imi spune ca nu depinde de ea si ca sunt foarte multe procese dar totusi mi se pare ca dureaza prea mult.Ce ma sfatuiti sa fac?
de ce nu divortatil a notar....int-o luna ati terminat iar costurile sunt acum la fel . prin instanta poate dura si un an, dupa noul cod.
pai tocmai..ca ni s-a spus ca la notar dureaza mai mult.probabil nu se va termina pana la sfarsitul anului.Un avocat chiar nu poate face nimic decat sa astepte si el primul termen?
aline101 a scris:

Un avocat chiar nu poate face nimic decat sa astepte si el primul termen?

Termenele le fixeaza instanta si nu avocatul!

Termenele sunt fixate de instanta in functie de gradul de incarcare cu dosare al instantei respective.
Nu dureaza mult pana sa va dea termen, indiferent cand e fixat.
Uitati-va pe portalul instantei la care ar trebui sa va judecati sa vedeti cand v-a dat termen.
Am dosar din martie 2013 si termen am primit in septembrie. Atunci l-am aflat, el e fixat pentru noiembrie. :D

Discutati cu avocatul in cauza, nu stiu daca aveti dovezi a ceea ce v-a spus, dar solicitati inapoi onorariul si mergeti la notar. A fost cineva cu dv. la avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de succesiune la judecatorie florinaaaaa florinaaaaa Buna ziua! am depus un dosar la judecatorie pentru dezbaterea unei succesiuni intre mine si cei 3 frati deoarece 2 dintre acestia nu au fost de acord sa facem ... (vezi toată discuția)
Divorț Ahirghiligiţei Ahirghiligiţei Buna ziua! Pot divorța de sotul meu daca acesta este plecat in străinătate? Mentionez ca nu avem copii si nici proprietăți împreună. In cat timp se ... (vezi toată discuția)
Conflict munca, dosar fara termen banshee banshee Buna ziua. Am depus in septembrie 2013 un dosar la tribunal si nici pana la ora asta nu am primit un termen. Este vorba de un conflict de munca, din cate stiu ... (vezi toată discuția)