Buna ziua.Suntem asist. maternali,eu si sotia mea,avem deja copii in plasament,dar avem spatiu sa ocrotim mai multi copii,am putea sa infiintam o casa de copii dar sa continuam sa fim asist mat pt copiii pe care deja -i avem?
Dumneavoastra va desfasurati aceasta activitate de asitent maternal, ca persoana fizica cu contract de munca.
Cealalta activitate trebuie s-o organizati pe structura unei entitati juridice (ong sau societate comerciala) careia sa-i puneti la dispozitie o parte din spatiu. Aceasta activitate e mult mai complexa, nu stiu daca chiar spatiu va e de ajuns si daca respecta normele cerute. Si sigur va trebui sa colaborati si cu alte persoane care sa acopere toate activitatile dintr-un astfel de centru.
Dar in principiu dumneavoastra puteti sa fiti membru in ong sau asociat intr-o societate comerciala si sa fiti si asistent maternal. Ramane problema timpului fizic de care dispuneti ca sa le faceti pe toate si, la partea cu centrul de copii sa nu mai aveti un contract de munca.
am cerut mai multi copii la d.g.a.s.p.c.,dar nu ne au dat,pe motiv ca deja avem multi,sase,si nu putem depasi nr de copii pt care suntem atestati,desi avem conditii si spatiu.Nu dorim salarii din fundatie,ne place sa facem mai mult pt acesti copii,dar am vrea sa avem si siguranta serviciului,tocmai pt a-l imparti cu acesti copii.multumesc