avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrari contabile conventie civila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrari contabile conventie civila

Buna ziua. Societatea a incheiat o conventie civila. Am retinut impozitul.Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile aferente acestei conventii .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 18:01, 2 Aprilie 2009
Sincer nu mai cunosc legala utilizarea Conventiei Civile, poate vre-un jurist ne ajuta sa ne explice daca mai este legal sa faci conventie civila.

Pot sa mai adauv ce retinerile ce obisnuim sa le aplicam la salar se aplica si veniturilor asimilate salariului...
628= 401 cu valoarea prestatiei
401=446 cu valoarea impozitului retinut
401=5311(5121) cu valoarea achitata prestatorului
446=5311(5121) cu valoarea achitata la buget
In Legea nr.571/2003, la art.52, dar si la art. 78 se vorbeste de venituri obtinute de persoane fizice din activitati desfasurate in baza conventiilor civile. Sa nu utiam ca insusi domnul Boc indemna la desfasurarea de activitati in baza unor conventii civile (iar dl Boc este jurist si... ne ajuta !)
de cand 401 lucreaza cu 446??
ce diferenta este intre conventii civile si contracte civile, eu vreau sa inchei contracte civile de prestari servicii.

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare deese deese Buna ziua, As dori sa stiu, in conditiile in care am un contract de munca, si doresc sa imi maresc veniturile, pot incheia un alt contract de colaborare cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca +conventie civila Mariana Laura Mariana Laura Buna ziua! Daca cumulez veniturile din contract de munca si conventia civila care sunt darile la stat care trebuie platite pentru conventia civila? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Impozit pe veniturile obtinute in regim de consignatie ledonanabitir ledonanabitir Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu impozitul de10% ce se retine la valoarea marfurilor depuse in consignatie. -In cazul in care deponentul este ... (vezi toată discuția)