avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate anulare Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate anulare Contract de vanzare-cumparare

Poate fi anulat un Contract de vanzare de catre mostenitoriul rezervatar daca dovedeste ca la perfectarea actului vanzatorul nu a primit nici un leu din suma trecuta in contract, iar cumparatorul nu a avut banii respectivi in momentul tranzactiei? Dovada ar fi adeverinte din partea bancilor pentru vanzator. Totodata in contract se mentioneaza ca vanzatorul va ramane in locuinta pana la sfarsitul vietii atat el cat si sotia acestuia. Imobilul a fost instrainat unei rude a sotiei actuale, astfel copilul din prima casatorie si singurul al vanzatorului fiind inlaturat de la succesiune.

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire argoss argoss daca tatal meu face act de vanzare cumparare cu intretinere.eu im pierd dreptul sau mai pot avea drept la mostenire? (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Verificare proprietate apartament la vanzare Laura FRENTESCU Laura FRENTESCU Buna ziua ! As dori sa cumpar un apartament. Acesta a fost dobandit de actualul proprietar de la unchii sai prin contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)