avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA cladire
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA cladire

Buna ziua,va rog sa ma ajutati si in acest caz:
Un srl,platitor tva,construieste in regie proprie o hala care va avea ca destinatie,service auto .terenul pe care s-a construit este al administratorului,dar inca neintabulat,mai dureaza cateva luni procedurile(urmeaza sa fie trecut pe firma).problema este daca se poate deduce tva-ul si recupera de la stat?sau pana la rezolvarea situatiei, se trece tva in 4428 ?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 19:27, 22 Octombrie 2013
fiind destinata unor operatiuni taxabile, TVA este deductibila! prespunem ca autorizatia de contruire, materialele, etc. sunt pe societate.
Sunt pe persoana fizica,de aceea cred ca mai bine astept intabularea, pentru a cere rambursarea tva,suma e peste 10.000 lei,dar nu stiu cum e corect:sa deduc tva la data platii facturii si atunci rezulta tva de recuperat sau sa inregistrez facturile cu tva neexigibila,urmand a trece la tva deductibila dupa ce e rezolvata situatia(proiect,autorizatie,teren pe numele firmei)?multumesc
facturile pentru materiale sunt pe firma!multumesc
as recomanda o conventie intre persoana fizica si persoana juridica care sa acopere situatia ( ceva gen cedare drepturi, inchiriere, etc.) astfel incat societatea nu doar sa aiba facturile pe materiale, ci sa si fie in drept in legaura cu utilizarea acestora in legatura cu o constructie care ii va apartine sau al carei drept de utilizare ii va fi acordat ulterior. daca intentia este probata, in legatura cu operatiunile taxabile pe care societatea urmeaza sa le desfasoare, atunci aveti dreptul de deducere chiar si inainte de a rezolva intru-totul aspectele juridice. oricum, e bine sa faceti demersurile necesare pentru ca societatea sa fie in posesia constructiei. spor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare aport asociat tampau gabriela tampau gabriela O societate a cumparat un teren in valoare de 30.000 euro pentru ridicarea unei constructii pentru firma ( sala pentru nunti ) .Pentru plata furnizorului de ... (vezi toată discuția)
Cont debitor 4428 si cont 231 Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti mi va rog daca am cont debitro 4428 acesta se aduna la rand 06 F10 ? si la rand 83 f30? Contrul debitor 231 se trece la rand 02 F10 ... (vezi toată discuția)