avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru alcool fara vreun raspuns
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru alcool fara vreun raspuns

Va supun atentiei un caz, nu stiu daca neaparat deosebit.
De sarbatorile Floriilor unui coleg de-al meu i-a fost retinut permisul de conducere pe motiv ca a fost surprins la volan cu o alcoolemie de 0,51 in aerul expirat ulterior fiindui prelevata si proba sanguina.
Dupa aproximativ 45 zile colegul meu merge la Udriste sa vada ce se intampla cu permisul sau iar de aici este trims la Calarasi (judet pe raza caruia a fost depistat), el fiind din Bucuresti, pentru ca la ei nu a ajuns nimic.
Se deplaseaza la Calarasi iar aici constata ca rezultatul probelor ridicate in acea seara nu au fost primite, agentii din cadrul BPR Calarasi spunandu-i ca nu stiu exact in cat timp vor primi aceste rezultate, deoarece nu sunt fonduri suficiente pentru plata de analize motiv pentru care poate dura de la 5 luni la 10 luni pana la atasarea acestora la dosar. Totodata i-au sugerat ca ar fi mai bine sa-si plateasca singur analizele la IML Calarasi pentru urgentarea cazului. Achita in aceeasi zi (10 iunie 2013) iar pana in ziua de astazi nu a primit nici un raspuns.
Va intreb, nu era normal sa primesca pana in ziua de azi o instiintare de orice fel?
Se poate intampla, dar in mod normal dupa aproape 2 luni ar fi trebuit totusi ca politia sa primeasca rezultatulul. Oricum sa se intereseze permanent de stadiul dosarului, politia nu se prea grabeste in astfel de cauze.La Udriste nu are ce sa se mai intereseze, colegul dvs are dosar penal care se instrumenteaza de organele de urmarire penala din raza savarsirii infractiunii iar permisul nu il mai primeste pe toata perioada cercetarilor, daca va fi trimis in judecata si condamnat definitiv, permisul se va anula.
Dosarul probabil a fost trimis cu propunere la Parchetul de pe langa Judecatoria Calarasi cu propunere de incepere a urmarii penale. La parchet dosarul mai sta inca 5-6 luni, Cel mai bine sa dea tel la Politia Calarasi si sa intrebe de stadiul dosarului.
Organul de cercetare penala dispune prin rezoluţie începerea urmăririi penale, rezoluţia de începere a urmăririi penale, emisă de organul de cercetare penală, se supune confirmării motivate a procurorului care exercită supravegherea activităţii de cercetare penală, în termen de cel mult 48 de ore de la data începerii urmăririi penale, ocazie cu care se prezinta si dosarul cauzei, oricum ar fi nu dureaza 5-6 luni aceasta procedura.

In consecinta, ar trebui sa se intereseze la BPR Calarasi?
Da, asa ar trebui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele emise de organul de cercetare penala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com As dori sa stiu daca organul de cercetare penala (politistul, de obicei) poate sa emita ordonante si rezolutii, sau doar procurorul poate sa le emita. Va ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar in stadiu parchet cu propunere de nup iverson_nio iverson_nio Pe data de 18 feb 2013 dosarul a plecat de la Udriste catre Parchet cu propunere de NUP ! (cauza conducere auto cu alcoolemie de 0.9 in sange efectuat ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa nup? george70 george70 Am aflat prin intermediul avocatului ca la dosarul meu prin care eram acuzat de delapidare politistul a pus rezolutia de NUP trimitandu-l la parchet. Cam ce ar ... (vezi toată discuția)