Avocat care a modificat o actiune contra intereselor clientului.
Era actiunea aproape gata, a lungit-o 2 ani, a renuntat la 60% din pretentii probate cu inscrisuri, etc. A renuntat la mult, a pus in sarcina clientului probele afirmatiilor partii adverse, nua constatat lipsa calitatii procesuale active a altei parti ci a introdus in proces acea parte si multe altele.
Intrebare: se poate concedia avocatul si sa se anuleze efectele actiunilor acestuia, de la inceput ?
Mia cititi odata contractul de asistenta juridica pe care l-ati incheiat cu avocatul. Anularea unor acte se cere pe cale judecatoreasca.Daca a renuntat la ceva din pretentii, acest lucru nu se putea efectua decat cu semnatura dvs expresa printr-o cerere separate de diminuare a pretentiilor.Daca in urma probatoriului indeplinit in cazua, instant a ajuns la concluzia ca nu exista probe pentru cele 60% din pretentii, atunci in mod correct au fost admise doar in parte pretentiile dvs. Rezilierea contractului cu avocatul nu va pune in situatia de a fi anulate actele intrepsrinse de acesta intrucat ati dat un mandat de reprezentare acestuia, iar actele au fost facute in numele si pentru dvs....
Se poate reveni in fond asupra pretentiilor, bazat pe probe, inclusiv revenirea asupra exceptiilor?
Daca nu se poate reveni asupra renuntarii, pe cale civila in fond, care e inca deschis, pot pe cale penala, sau pe cale civila impotriva avocatului, fondul asteptand pana la pronuntarea impotriva avocatului ?
era o actiune care respecta toate cerintele CPCiv. Toate capetele de cerere (petitele) erau sustinute in drept, si cu probe (inscrisuri de la RNOS, banci - extrase de cont, etc), unde nu erau sustinute erau depuse la dosar actiunile intreprinse de reclamant urmand ca instanta sa ceara ce lipsea. Mai lipsea doar un extras de cont.
Pe art 112 CPCiv avocata a cerut "Modificari, precizari, completari" care au schimbat intrutotul vointa si interesul clientei, clienta care nu a fost informata corect asupra consecintelor.
Clienta (reclamanta) a semnat, dar daca nu a fost informata corect, e in regula?
De exemplu se cerea 101/128 dintr-un imobil (nu importa acum demonstratia) si avocata a cerut 37/64 (74/128) fara a motiva cererea. Etc.
S-a produs inversarea obligativitatii probei prin cererea de expertiza.
S-a renuntat la o expertiza financiara care proba complet pretentiile, expertiza care avea deja la dosar o mare parte dintre probe. Ceruta de la inceput.
S-a renuntat la exceptia lipsei calitatii procesuale active, ba mai mult a fost chemata in judecata partea care nu avea dreptul sa fie in dosar ....
S-a amanat luarea unei decizii cu 2 ani; actiunea initiala era aproape probata, paratii neaducand nici o dovada.
Voi scrie un studiu de caz ptr avocatnet.ro si pentru cei care o musca cu unii avocati care nu au timp sa citeasca dosarele, daca doriti.
E clar ca actiunile unui avocat facute in baza mandatului dat de catre client nu pot fi anulate.
Dar, daca apreciati ca actiunile sau inactiunile facute de avocat au fost in dauna dvs. atunci vorbim de malpraxis.
Avocatii sunt obligati prin lege sa incheie anual asigurare de malpraxis.
Daca reusiti sa dovediti ca ati fost prejudiciat din vina avocatului care nu a depus toate diligentele conform cu mandatul dat, atunci va puteti indrepta impotriva acestuia printr-o actiune specifica, incercand sa recuperati daunele provocate din punct de vedere al incompetentei profesionale prin intermediul societatii de asigurare la care acesta si-a facut asigurarea de malpraxis profesional.
Se poate reveni in fond asupra actiunilor acestuia. Inca se judeca fondul.
Multumesc.
Cat este asigurarea de malpraxis? Este cateva sute de mii de euro (200.000E) in acte, valoare reala mai mult.
Ideea e ca fiind inca fondul, daca se poate reveni asupra prostiilor facute de avocat, prefer sa revin asupra actiunii si sa las avocatul in pace. Poate a gresit din ignoranta, sau pentru ca nu a citit dosarul. Nu stiu, dar vreau sa inchei procesul (dorinta de a termina cat mai repede fiind si o cerinta a CPCIV)
Accident rutier
azalea
Buna seara. Am si eu o problema. Acum 3 ani si ceva, mai exact pe 25.04.2007 am avut un accident de masina. Eu am fost vinovata, am calcat o femeie pe trecerea ... (vezi toată discuția)