avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program redus de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program redus de lucru

Buna ziua,
Am fost diagnosticat cu hernie de disc la coloana cervicala neoperabil inca. Pentru cine cunoaste,starile date de aceasta hernie (capatata tot din cauza statului pe scaun la birou) se incadreaza in categoria migrenelor vestibulare, ameteli(vertij), etc. medicul mi-a recomandat clar "nu stat pe scaun 8 ore la birou" ,sa-mi schimb profesia etc.Avand in vedere ca este un diagnostic subacut si nu se incadreaza in categoria bolilor profesionale , ce optiuni am avand in vedere legislatia in vigoare pentru a reduce programul de lucru de la 8 la 6 ore?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
Mihnea37, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihnea37 , utilizator 11:47, 21 Octombrie 2013
OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, prevede că în scopul prevenirii îmbolnăvirilor şi recuperării capacităţii de muncă, asiguraţii pot beneficia de indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă cu o pătrime din durata normală; reducerea şi indemnizaţia aferentă se acordă salariaţilor care, din motive de sănătate, nu mai pot realiza durata normală de muncă.

Reducerea timpului de lucru ca urmare a reducerii capacităţii de muncă generate de accidente de muncă sau boli profesionale este prevăzută în Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale.
Multumesc pentru raspuns, deci sa inteleg ca aceasta reducere a timpului de lucru trebuie recomandata de medicul curant(specialist) si avizata de medicul CAS?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
Mihnea37, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala sau renta viagera Edward199 Edward199 Buna ziua ! In ultimii 3 ani am facut 3 hernii de disc la acelasi angajator ! cum exista obligatia cu doctorul de medicina muncii , angajatorul nu vrea sa mai ... (vezi toată discuția)
Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)
Boală profesională Alexandru mic Alexandru mic De curând am fost la medicina muncii in urma caruia sa semnalat cu boală profesională. Antraco.Silicoza 1/1 .Polidiscopatie Cervicala cu hernie de disc c5 ... (vezi toată discuția)