avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia autoritatii de lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia autoritatii de lucru judecat

buna ziua, doresc sa stiu daca pot invoca exceptia autoritatii de lucru judecat intr-o cauza penala in care s-a cerut de catre victima schimbarea incadrarii juridice din vatamare corp. in tentativa de omor, DACA Trib. a respins plangerea victimei impotriva rezol. procurorului de N.U.P. ptr tentativa de omor ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorana_g , utilizator 14:46, 21 Octombrie 2013
Am rugamintea sa reveniti cu urmatoarele lamuri, pentru a va putea oferi un raspuns la aceasta intrebare:
1. cate dosare aveti pe rol si care este obiectul si stadiul acestora?
La JUD. am 1 dosar ptr vatamare corporala grava, in care victima a cerut schimbarea incadrarii juridice in tentativa de omor, si la TRIB. o plangere a victimei impotriva actelor procurorului de NUP ptr tentativa de omor. Intre timp plangerea victimei a fost respinsa. Sper sa intelegeti. Multumesc de amabilitate.
Pentru a putea fi invocata exceptia autoritatii de lucru judecat trebuie indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
- sa existe o hotarare penala definitiva
- sa existe un proces nou declansat impotriva aceleiasi persoane
- sa fie vorba de acelasi fapt material.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier sau infractiune? sarah1985 sarah1985 Pe fondul unor vechi animozitati, un vecin a lovit cu masina o alta vecina. A coborat din masina pentru a o palmui iar apoi s-a suit din nou la volan si a ... (vezi toată discuția)
Nup melinaR melinaR revin acum am citit sentinta instantei de neincepere a urmaririi penale ce ma mira ca a dat asa verdict problema e ca la noi in romania trebuie sa ai bani grei ... (vezi toată discuția)
Dreptul de plangere a persoanei interesate, admisibilitate ContSters323291 ContSters323291 Caz ipotetic. O persoana este suspectata de furt din bunurile victimei 1, presupunandu-se ca a fost ajutata de complicii X si Y. O sa presupunem ca ... (vezi toată discuția)