avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare cautiune de la CEC
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare cautiune de la CEC

buna ziua, doresc sa stiu in ce conditii se poate recupera o cautiune de 15.000 lei consemnata la CEC, stabilita de instanta ptr o suspendare provizorie a executarii silite, pe vechiul CPC ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:15, 21 Octombrie 2013
O veti recupera daca veti castiga contestatia.
Sau daca veti pierde si creditorul nu solicita despagubiri petru prejudiciu produs prin intarzierea executarii. trebuie sa faceti o cerere, in termen de 30 de zile de la ramanerea irevocabila a hotararii din contestatie.
mentionez ca in apel s-a stabilit cautiunea de 15.000 lei. Acum suntem in faza de recurs la SCJ, avem termen in luna mai 2014, contul bancar este blocat si vom cere iar suspendarea executarii pana la solutionarea recursului din 2014. Contestatie nu am facut. Si doream sa stiu daca se pot ridica cei 15.000 lei de la CEC.
Pai nu aveam eu de unde sti ce litigiu aveti, avand in vedere ca ati postat la executare silita, am presupus ca e o contestatie. inteleg ca e vb de suspendarea executarii hotararii. Trebuie sa asteptati solutionarea irevocabila a recursului, nu puteti ridica cautiunea inainte. Daca cereti din nou suspendarea, cautiunea ramane pentru noua cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare JohnJohn JohnJohn Buna seara! A fost inceputa executarea silita prin poprire cont pt un debit (25500 lei). Este vorba de executarea unei sentinte definitive pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)