avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot face ceva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot face ceva?

Am mare nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o casa nationalizata formata din 3 apartamente. Apartamentul meu, aflat la parter, este acum in proprietatea bunicii mele (nu a fost revendicat). Cele doua apartamente (et. 1 si 2) s-au aflat in proces de revendicare, proces pierdut de catre fostul proprietar si ramase in proprietatea fostilor chiriasi.
Casa are o curte comuna (proprietatea primariei – nu este trecut in actele de proprietate decat terenul aferent suprafetei construite). Intrarea principala a apartamentului meu cat si cea de servici se afla in aceasta curte. Pe schita din actul de proprietate mai este trecuta o intrare din curte in bucatarie (pe care acum am zidit-o). Intrarea principala a apartamentelor de la etaj se face prin strada si cea secundara prin curte.

Acum, intrebarea mea este:
Exista vreo posibilitate de a intra in posesia acestei curti (fara “acordul” proprietarilor unui dintre apartamente)?

Motivatia este ca, vecinii mei de la et. 1, scandalagii si procesomani, ii fac frecvent bunicii mele si mie tot felul de reclamatii la politie si deschid procese pe tema frecventa ca nu-i lasam sa intre in curte din cauza cateilor (catei care NU stau in curte ci in casa si ies in curte doar supravegheati de noi), ca aducem modificari curtii fara acordul lor (niciodata nu au contribuit cu nimic la intretinerea curtii dar s-au ocupat intotdeauna cu sicane de genul acesta). Mentionez faptul ca proprietarii de la et.2, nu au folosit niciodata aceasta curte motivand ca ei au intrare din strada si nu au nevoie de curte, scara de servici folosindu-le doar pentru accesul la pivnita, iar acesti “proprietari” de la et. 1 NU mai locuiesc in imobil din 2003 (vin ocazional pentru a vedea ce s-a mai facut in curte ca sa-si dea seama ce reclamatie mai pot face pe la politie au ce proces mai pot intenta).

Mii de multumiri!
Da se poate , dar daca e vorba de caini dezlegati nu pot sa-ti dau solutia.
Este vorba despre caini care sunt tinuti in casa si ies in curte doar pentru a-si face nevoile - 5-10 min la cateva ore. Bineinteles, nu fara a ne asigura inainte ca nu este nimeni in curte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna SimonaI SimonaI Buna ziua, Ma numesc Simona si dores sa va solicit sfatul in urmatoarea problema. Este vorba de o curte comuna cu proprietarul de jos al casei, noi fiind ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pt. lipsa de folosinta mail4me mail4me Buna ziua, am si eu urmatoarea speta: Matusa mea detine un apartament cumparat pe legea 112 in 1997 in calitate de cumparator de buna credinta ( procesul ... (vezi toată discuția)
Vecina "terorizata" de cateii mei ContSters24933 ContSters24933 Buna seara, incep prin a ruga moderatorii forumului sa mute acest post in cazul in care nu l-am deschis unde trebuie... Problema mea: vecina mea, care ... (vezi toată discuția)