avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lucrare executata de service auto; clientul nu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lucrare executata de service auto; clientul nu plateste, masina a ramas la noi

In luna februarie 2013 am fost contactati telefonic de un client care a auzit de service-ul nostru.Avea masina la reparat intr-o reprezentanta din Bucuresti care nu ii dadea de cap cu sistemul de injectie.Am negociat un pret telefonic si el a trimis masina la noi, cu o platforma.Noi am efectuat lucrarea (am platit pentru ea un import de piese), de o valoare destul de mare.Din luna martie tot ne rugam de client sa vina sa isi ia masina si sa ne plateasca.Intre timp am aflat de la alte persoane ca are mari probleme financiare.
Alta problema ar fi ca talonul masinii este pe numele altcuiva,fostul proprietar,actualul neinmatriculand-o pe numele lui.
Ce putem face noi?Noi nu avem nicio dovada ca clientul ne-a dat comanda de lucrare si ca a acceptat pretul nostru.Clientul nu are nicio dovada ca ne-a lasat masina (in afara de faptul ca a fost adusa de cineva cu platforma)Nu s-a facut niciun proces de predare-primire,comanda etc...
Va rog sa imi spuneti daca aveti vreo solutie...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 21:53, 22 Octombrie 2013
Daca aveti date de contact ale clientului (telefon, adresa mail, etc), il puteti chema la mediere pentru a gasi o modalitate de achitare a datoriei.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Nu am inteles ce anume vreti in mod exact.

Sa va plateasca pretul lucrarii?
Si nu vrea sa il plateasca sau ce?

Ce zice de pret?
Demontati piesele montate si dati harbul pe strada, de unde sa-l ridice primaria. Clientul nu are dovada ca a lasat masina la voi nici voi nu aveti dovada ca v-a predat-o....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoutilitara vanduta fara contract cip88 cip88 buna ziua,am vandut o autoutilitara fara contract,respectivul avand sa mai imi dea o diferenta de bani,i-am dat masina si talonul,oprind cartea. contractul ... (vezi toată discuția)
Masina este in service Vale11 Vale11 Buna seara, In urma cu 3 luni am lasat masina in service pentru identificarea si repararea unei probleme ( zgomot la motor). In urma unei convorbiri ... (vezi toată discuția)
Produs defect în garanție - cine plătește costurile montarii produsului? ionutvd ionutvd Bună ziua, Lucrez la un magazin online de piese auto și avem următoarea speta: Un client a cumpărat un produs în valoare de 400 lei, iar montajul ... (vezi toată discuția)