avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autoutilitara vanduta fara contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autoutilitara vanduta fara contract

buna ziua,am vandut o autoutilitara fara contract,respectivul avand sa mai imi dea o diferenta de bani,i-am dat masina si talonul,oprind cartea. contractul urma sa il facem in 2 saptamani cand imi dadea diferenta de bani,a trecut de atunci un an,acum nu mai raspunde la telefon,cum pot proceda?(mentionez ca masina o tine in fata blocului,rezolv ceva daca iau numerele de inmatriculare?)
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:22, 8 Septembrie 2018
Aveti vreo dovada a incasarii avansului? Daca ii luati numerele se poate considera furt.
Cum sa procedati? Pai daca nu raspunde la telefon va duceti la usa omului, sunati si il luati la intrebari!
Trebuia sa incheiati un contract de v/c la notariat daca v-a platit doar avans.
Asa veti avea de plata si impozitul auto si alte amenzi pentru fapte savarsite de "cumparator", rovinieta, asigurare, etc.
Exista o chitanța de mana pt avans,din cate știu nu are valoare.de ce sa se numească furt dacă iau numerele,eu sunt proprietarul mașinii? neexistând niciun act de vânzare cumpărare nu as putea sa o iau cu o platforma și apoi să mă caute el pe mine,nu invers?
Buna ziua,v-am ascultat sfatul și am fost și la el acasă ,dar nu am apucat sa ii spun nimic,am fost primit cu înjurături și că nu o sa mai vad niciun ban de la el. Care este calea legala ce o pot urma,rezolv ceva cu plângere la poliție?va mulțumesc
Ii puteti face plangere penala pentru inselaciune la politie sau parchet, v-a platit un avans cu intentia de a nu plati pretul intreg.
Apelati la un avocat care sa va sprijine in actiunea de plata a restului de pret sau de recuperare a masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere auto fără acord proprietar. bună ziua, ma confrunt cu următoarea situatie: in luna octombrie ... misu07 misu07 Bună ziua, Ma confrunt cu următoarea situatie: In luna Octombrie a anului trecut am dus mașina la un service într-un oraș apropiat localității de ... (vezi toată discuția)
Radiere masina 39187 39187 Buna ziua de aproximativ 2 ani ,am vandut o masina la cineva din alt judet ,dar am uitat sa iau cartea de identitate al masinii.De un an nu mai pot sa iau ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina, pret platit pe jumatate kakadu kakadu buna ziua! am o masina pe care i-am dat-o unui prietene mi-a dat jumatate din bani si acum nu vrea sa imi dea diferenta, mentionez ca eu nu i-am dat nici un ... (vezi toată discuția)