avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere masina

Buna ziua de aproximativ 2 ani ,am vandut o masina la cineva din alt judet ,dar am uitat sa iau cartea de identitate al masinii.De un an nu mai pot sa iau legatura cu omul respectiv...urma sa treaca masina pe numele lui,deci cum trebuie sa fac sa pot radia masina...ca nu vreau sa mai platesc impozit dupa ea.precizez ca numerele si cartea de identitate nu le am...
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:12, 19 Iulie 2012
Ati vandut autoturismul prin contract de vanzare-cumparare?
nu...am da-to asa ,zicea ca vrea sa o probeze cateva zile si urma sa ne intalnim sa o inscrie pe el...dupa care am vorbit de cateva ori cu el la telefon si zicea ca vine,si ...dupa o vreme nu mai raspundea nici la telefon....nu stiu ma gandesc sa vorbesc cu agenti de la circulatie sa dea de urma lui,si daca l-ar gasii ce as putea sai fac...pot sa iau numerele si cartea de identitate....sau chiar masina ca e inca pe mine trecuta,sau sa o declar furata sau disparuta....cum sa fac?
39187 a scris:

nu...am da-to asa (...)....cum sa fac?


ati "dat-o asa" pe "incredere" sau ati primit ceva la schimb (bani, produse)?
nu ati intocmit niciun document, o hartie de mana, ceva care sa dovedeasca ca ati instrainat masina?
o copie a cartii de identitate a "cumparatorului" nu aveti?
la telefoanele mobile se folosesc uneori cartele pre-pay care pot fi aruncate dupa incheierea unei "tranzactii".
relatati ca doriti ca "agentii de circulatie sa dea de urma lui si daca l-ar gasi", ceea ce presupune ca este posibil si "sa nu il gaseasca".
sunteti un norocos daca pana in prezent nu ati primit amenzi pentru lipsa rovinietei, se intelege ca omul este responsabil sa nu circule fara rovinieta.

singura posibilitate este sa introduce actiune in instanta pentru radierea autovehiculului.
of...ce tampita poate fi legislatia asta...cred ca sunt o gramada de persoane ca si in situatia mea
Singura solutie mai usoara este sa dau de omu' ala si sa imi recuperez actele si numerele...am dreptul sa le iau?asta daca nu vrea sa treaca masina pe el.
intai mergeti la biserica si :worthy: sa gasiti omul si sa nu fi vandut masina mai departe dupa care procedati conform legislatiei in vigoare.

cititi mai multe despre cum se procedeaza in cazul vanzarii unei masini aici:

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina din circulatie de la politie valentincr valentincr Buna ziua, In luna ianuarie am vandut o masina unei persoane din Bucuresti. S-au facut toate actele la Udristei la un ghiseu de acte. Am scris si pe ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Autoutilitara vanduta fara contract cip88 cip88 buna ziua,am vandut o autoutilitara fara contract,respectivul avand sa mai imi dea o diferenta de bani,i-am dat masina si talonul,oprind cartea. contractul ... (vezi toată discuția)