avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum iese o intreprindere individuala din evidenta ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum iese o intreprindere individuala din evidenta platitorilor de TVA

Am o intreprindere individuala care a fost nevoita la inceputul lui 2012 sa devina platitoare de tva pentru depasirea plafonului vechi.
In prezent cifra de afaceri este mai mica si vreau sa ies din evidenta platitorilor de TVA. Platesc TVA trimestrial. Cand trebuie sa depun formularul 096, intre 1 si 10 ianuarie, sau pot in orice luna? In afara de Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA in original, mai trebuie depus ceva? Trebuie sa depun si balanta de verificare? Contabilitatea mea este in partida simpla.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: schumiholic , utilizator 16:56, 7 Noiembrie 2013
1.Declaratia 096 se depune intre 1 si 10 a fiecarei luni urmatoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabila (luna sau trimestrul); dvs veti putea depune intre 01-10 ianuarie 2014
2.Declaratia 096 va fi insotita de :
- Balanta de verificare sau jurnalele de vanzari
- Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA in original

Consultati si aceste articole:

www.avocatnet.ro/content/art...

[ link extern ] /
Multumesc tare mult pentru raspuns! 2 intrebari as mai avea, este suficient jurnalul de vanzari, sau trebuie si cel de cumparari? Este suficient sa printez jurnalul din programul de contabilitate pe care il folosesc sau trebuie cel clasic, scris de mana?
Multumesc anticipat!
Ma poate ajuta cineva cu cele 2 nelamuriri pe care le mai am? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 096 si 010 sau numai 096 Myrabela Myrabela Daca sunt indeplinite conditiile de scoatere din evidenta platitorilor de tva se depun doua declaratii 096 si 010 sau e suficienta declaratia 096. Daca CA ... (vezi toată discuția)
Modificare declaratie 099 Rebecca2 Rebecca2 Buna ziua, am infiintat o firma in 2009 si neavand activitate pana in luna septembrie 2014, de la finante dupa 6 luni de declaratii pe 0 m-au scos din evidenta ... (vezi toată discuția)
Ce evidente contabile trebuie sa intocmesc? ocristina ocristina un dezvoltator imobiliar inregistrat in scopuri de tva intocmeste jurnal de vanzari si jurnal de cumparari , mai are obligatia de a intocmi si alte ... (vezi toată discuția)