Locuiesc din luna Mai 2013 in Germania impreuna cu prietena mea.In Romania o am pe fiica mea in virsta de 5ani jumate care de citeva luni este in grija parintilor mei.Pe fiica mea o cresc singur, adica cu prietena mea,de cind avea virsta de 1an si 8 luni.Prietena mea are si ea un baietel in virsta de 3ani si 5 luni care a crescut impreuna cu fiica mea.Mama fiicei mele a parasit domiciliul unde locuiam si a abandonat copilul.De cind a parasit copilul nu sa interesat si nu a contribuit cu nimic la cresterea si educatia fiicei mele,nici nu a telefonat vreodata sa se intereseze de aceasta.Eu impreuna cu prietena mea avem acum un alt copil,nascut in Germania, locuim aici in apartament cu doua camere printr-un program social din partea statului german,si dorim sa aducem copii cu noi aici.Rog daca exista cineva care ar putea sa ne spuna pasii pe care ar trebui sa-i facem si demersurile necesare pentru a ne aduce fiica in Germania.Daca este cineva interesat sa ne ajute sa ne lase o adresa de contact,pe internet sau nr de tel.Adresa de mess zapodeanu_florinel1@yahoo.com,multumesc
Adresati-va instantei de judecata, pentru a exercita dumneavoastra autoritatea parinteasca fata de copilul, cat si pentru a fi stabilita locuinta copilului minor la dumneavoastra.
(se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti).
(Legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 607 din 30 septembrie 2013.)
Ancheta psihosociala se va efectua prin comisie rogatorie internationala, in Germania.
Custodie exclusiva
David90
Buna seara.As dori sa stiu daca pot avea custodie exclusiva in cazul in care tatal copilului a fost inchis pt furt in Germania,dar a fost scos pe cautiune,plus ... (vezi toată discuția)