avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amplasare cablu fibra optic pe teren privat fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amplasare cablu fibra optic pe teren privat fara acordul proprietarului

Buna ziua

Va prezint si eu urmatoarea situatie, pentru care cer sprijin si consultanta din partea celor care s-au mai confruntat cu situatii identice/similare:

Din 2007 detin un teren, pe care in anul 2009 a aparut un cablu de fibra optica al unei societati de televiziune/internet/telefonie. De la amplasarea cablului nu am fost contactat in niciun fel, nici pana acum in 2013. Din cercetarile facute de mine, am vazut ca exista legea 154/2012 care reglementeaza aceste situatii, si ca, societatea de cablu/tv/telefonie ar trebui sa intocmeasca un contract intre ea si proprietarul terenului.
Intrebarea mea este: Ce am de facut? In prima faza as putea face o notificare catre sociaetatea respectiva, mai ales ca as fi dispus sa accept un contract prin care sa mi se acorde servicii de la ei?

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de superficie oktaw007 oktaw007 Buna seara! Voi explica pe cat mai scurt posibil situatia. In anul 2013, s-au prezentat la domiciliu(locuiesc la curte) niste lucratori care doreau sa monteze ... (vezi toată discuția)
Cablat scara de bloc proprietate privata Stanciut Stanciut Se poate ca o firma privata(Telekom) sa ne oblige pe noi locatari sa-i lasam sa cableze scara fara pretentile noastre sau a asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru instalare internet prin fibra optica alex-emm alex-emm Buna ziua, In blocul (mic, 8 apartamente) in care m-am mutat nu exista inca fibra optica. Am nevoie de acordul lor pentru ca provider-ul sa vina sa instaleze, ... (vezi toată discuția)