avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare

Buna ziua!
O intrebare, va rog: in urma unui control, fiscul emite o decizie de impunere si ulterior in baza acestuia un titlu executoriu impreuna cu somatia aferenta. Eu, urmand procedura legala, contest decizia de impunere la finante si titlu executoriu la judecatorie.
Contestatia la decizia de impunere mi-a fost respinsa in totalitate, iar cand jurista de la DGFP a luat cuvantul pt. concluzii pe fond, singurul argument adus in favoarea lor a fost ca titlu executoriu se bucura de prezumtia de legalitate, ca a fost depusa contestatia la decizia de impunere in contencios si ca ei sunt in termen pt a depune intampinare.
Intrebarea care ma framanta: ce se intampla cu titlu executoriu daca eu castig in contencios, contestatia la decizia de impunere? Nu am primit inca hotararea prin care se respinge contestatia la executare pt a vedea cum a fost motivata. Sunt insa curioasa ce se intampla in situatia in care procesul cu contestarea deciziei de impunere este castigat/respins iar procesul cu contestarea titlului executoriu este respins/castigat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 15:34, 23 Octombrie 2013
Chiar nu are nimeni nici o opinie? Sau poate nu am fost destul de explicita...Va rog sa imi spuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita anaf fara decizie de impunere adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am urmatoarea speta: ANAF a emis si transmis societatii noastre o somatie si un titlu executoriu pentru o suma nereal datorata. Am introdus la ... (vezi toată discuția)
Contestare titlu executoriu impozit anual Bismark Bismark Am primit o somatie cu data de 5 mai 2011 pentru suma de 1244 de lei reprezentând diferente de impozit anual de regularizat.De aceasta somatie este capsat un ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata si titlu executoriu plata impozit venit global si majorari bobcat27ad bobcat27ad In dec 2007 am primit somatie de plata si titlu executoriu pentru plata sumelor prevazute in deciziile de impunere (?) si deciziile de calcul accesorii, ... (vezi toată discuția)