avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de vanzare cumparare cu pastrarea uzului fruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de vanzare cumparare cu pastrarea uzului fruct

Buna ziua,
sa presupunem ca X cumpara un imobil de la Y, facand acte de vanzare cumparare cu o singura clauza: pastrarea uzului fruct.
Daca X( cumparartorul) decedeaza,copii acestuia ar avea drept de proprietate la imobilul cumparat de acesta?[/
sa lamurim 2 aspecte>
1. uzufructul este viager, anume, pe durata vietii beneficiarului. la data decesului sau, in baza certificatului de deces se face radierea notarii din CF si asta-i tot. nu se mosteneste dreptul de uzufruct.
2. vanzare-cumparare cu uzufruct viager, in lumina noului cod civil, este un act f. riscant. poate fi asemuit unei donatii ascunse si...usor de atacat.
Doream sa imi raspundeti strict la problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa scaraflorin scaraflorin buna seara am o locuinta impreuna cu socrii. Ei au UZUL FRUCT se poate strica contractul de catre ei si in ce imprejurari. (vezi toată discuția)
Mihai si mihaela, concubini, au cumparat un imobil. in actul ... crisan_ms crisan_ms Mihai si Mihaela, concubini, au cumparat un imobil. In actul de vanzare-cumparare , in CF si la impozite este inregistrata proprietatea 1/2 Mihai si 1/2 ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)