avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mihai si Mihaela, concubini, au cumparat un imobil. In ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mihai si Mihaela, concubini, au cumparat un imobil. In actul ...

Mihai si Mihaela, concubini, au cumparat un imobil. In actul de vanzare-cumparare , in CF si la impozite este inregistrata proprietatea 1/2 Mihai si 1/2 Mihaela. Fiecare au declarat rezerva de uzul fruct viager asupra proprietatii celuilalt. Ulterior cei doi se casatoresc. Fiecare are cate un copil din alta casatorie. Impreuna nu au copii. Dupa casatorie Mihai doneaza intreaga proprietate cumparata inainte de casatorie sotiei sale Mihaela. printr un act incheiat la notar. Mihai moare si sotia sa Mihaela doreste sa deschida procedurile de succesiune. Intrebari: ce mosteneste Mihaela in acest caz daca are uzul fruct viager pentru proprietatea lui Mihai anterior casatoriei iar dupa casatorie i s-a donat intreaga proprietate cumparata de Mihai? Ce mosteneste copilul lui Mihai din cealalta casatorie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: crisan_ms , utilizator 09:29, 5 Noiembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
In cazul in care Mihai nu are alte bunuri, pentru ce se deschide succesiunea?
Nimeni nu va mosteni nimic, pentru ca nu exista masa succesorala.
Uzufructul viager poate fi radiat din CF, pe baza certificatului de deces.
Multumiri pentru detalii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de vanzare cumparare cu pastrarea uzului fruct daniela lavinia daniela lavinia Buna ziua, sa presupunem ca X cumpara un imobil de la Y, facand acte de vanzare cumparare cu o singura clauza: pastrarea uzului fruct. [b][b]Daca X( ... (vezi toată discuția)
Întrebare contract de întreținere GMarcela GMarcela Buna ziua,am o intrebare ,sunt casatorita,nu am copii,si vreau sa stau in casa cu soacra,pe jumătate din casa avem contract vânzare-cumpărare si pe ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare denisa25 denisa25 exista vreo lege prin care sa poti face un act (de vanzare cumparare , ori cu clauza viagera sau ceva de genul ) sa intri in dreptul de proprietar doar ... (vezi toată discuția)