avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract avocat

Buna ziua,
intrebarea mea este una simpla,in cazurile penale este nevoie de contract intre avocatul ales si partea incriminata,sau intre avocat si o alta parte exterioara,familie in cazul meu.Am platit un avocat,sa reprezinte un membru al familiei,acuzat de trafic de droguri,insa nu avem nici un act care sa dovedeasca faptul ca i-am dat acesti bani,si nici actiunile acestui avocat nu am fost pana acum,la asteptarile nostre.Nu stiu ce ar trebui sa facem,cum am putea aborda aceasta problema.Deja pana acum,s-au platit 1900euro,si pana la proces ar trebui sa achitam si restul..momentan vinovatul aflandu-se in arest preventiv.Este legal asa ceva,si ce se poate pretinde acestuia??
Buna ziua,
Da, contractul de asistenta juridica poate fi incheiat in beneficul altei persoane decat cela care plateste onorariul, nu e nimic neobisnuit aici. Raporturile juridice dintre avocat si client sunt intemeiate pe un contract incheiat in forma scrisa, numit "contract de asistenta juridica" care poate fi incheiat de altcineva decat cel care beneficiaza de serviciile avocatului, acesta obligandu-se sa plateasca onorariul si eventualele cheltuieli.
Pentru toate sumele pe care avocatul le incaseaza sub forma de onorariu ar trebui sa emita o chitanta (afara de situatiile in care plata onorariului se face altfel, prin virament, cec, etc).
Ce aveti de facut? Cel mai bine ar fi sa discutati cu colegul avocat pe care l-ati angajat si caruia din ceea ce scrieti rezulta ca i-ati platit o suma destul de mare. Daca nu ajungeti la nicio intelegere cu el (mira-m-as, dar se mai intampla) va puteti adresa baroului din care face parte colegul.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Multumesc foarte mult,
In cazul meu este o situatie dificila.Acesti bani..sunt doar o parte din suma pretinsa,insa ce nu face omul la disperare..desi asteptam o simpla chitanta din partea,acestei case de avocatura,pana acum nu am primit nimic.numai promisiuni..vinovatul fiind tot in arest preventiv.Nu contestam deciziile instantei ci modul cum se comporta acesti domni.
INTELEG ca pot schimba avocatul, dar a fost alaturi inca din momentul in care vinovatul a fost arestat,Fiind o casa de avocatura...inculpatul este reprezentat de diversi avocati..care cum,presupun ca in functie de momentul desfasurarii anchetei.
Nu neaparat in functie de momentul sau stadiul anchetei, ci functie de avocatul care este disponibil la data la care sunt termenele sau audierile in dosarul dvs.

Din pacate asa se intampla la marile case de avocatura, cd contractul este semnat cu casa si casa trimite ce avocat este disponibil. Numai ca in acest caz, avocatul nu este foarte stapan pe caz, pe probele din dosar etc.

Dvs cd ati ales acea casa de avocatura sa va apere tb sa solicitati ca asistenta juridica sa fie facuta de un anumit avocat (pt ca ma gandesc ca de aceea ati apelat la ei). Si onorariul este in functie de numele avocatului, de vechime, experienta etc.

Trebuia sa aveti un contract semnat cu acestia si sa solicitati chitanta pt platile efectuate.
Substituirile nu ajuta efectiv deoarece doar unul trebuie sa stie bine dosarul.
Pe trafic de droguri se iese foarte greu si daca a spus ca iese imediat eu nu cred daca a fost luat pe flagrant.

Daca se emite mandatul de arestare dureaza mult si este incert daca va fi pus in libertate.
Incercati sa mai studieze un avocat dosarul ca sa mai aflati o opinie profesionista.

Alte discuții în legătură

Problema cu avocatul la rezilierea contractului Rob131 Rob131 Buna ziua In februarie 2014 a avut loc o perchezitie domiciliara unde mi-au fost gasite droguri (1g de marijuana, 4 pastile extazy, 2g pulbere alba ca ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri! spawn29 spawn29 As vrea sa stiu daca e posibil si legal ca dosarul in care sunt anchetat de diicot sa se termine acolo, sa nu fie nevoie sa ajung la tribunal? sunt acuzat de ... (vezi toată discuția)
Avocati si societatile de consultanta? Iulian81 Iulian81 Imi scapa urmatoarea situatie: un avocat doreste sa se angajeze la o firma(SRL) de consultanta in management si afaceri sau o firma ar avea nevoie si de ... (vezi toată discuția)