avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare casco si rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare casco si rca

Este legal ca firma de leasing sa factureze casco si rca cu tva catre utilizator persoana juridica?
Va rog sa ma informati daca exista baza legala. MULTUMESC
Va multumim pentru sfaturi; Dar nu am inteles de ce vor cere prin regres doar 75% ( pt ca nu valorifica ei epava?)
Dauna totala in polita noastra se considera peste 85% din suma asigurata, (ceea ce depaseste in cazul nostru, conform devizului); numai ca imi spune ca primesc 75% din suma daca nu repar autovehiculul, in caz contrar pot primi 100 %
"14.11 Asiguratorul despagubeste pe asigurat pt pagubele materiale suferite, inscrise in procesul verbal de constatare, prin plata contravalorii reparatiilor sau plata sumei asigurate, in caz de dauna totala.
14.25 In cazul in care valoarea estimata a reparatiilor depaseste 85% din valoarea reala a autovehiculului, aceasta se considera dauna totala economica. In aceasta situatie despagubirea nu va depasi:
a) in situatia in care suma asigurata este mai mica decat valoarea reala(subasigurare)
- suma asigurata, in cazul repararii sau furtului auto
- suma asigurata diminuata cu 25%(epava), in cazul in care asiguratul nu repara auto
b)in situatia in care suma asigurata este egala sau mai mare decat valoarea reala(supraasigurare)
- valoarea reala a autov, in cazul repararii aau furtului auto
- valoarea reala a autov. diminuata cu 25%(epava), in cazul in care asiguratul nu repara auto.
14.26 in cazul unei daune majore care cse trataeaz ca aduna totala economica iar asiguratul nu opteaza pt repararea autoveh acesta nu poate abandona autoveh avariat in favoarea asiguratorului.''
Deci in aceasta situatie, eu de ce nu pot lua suma asigurata, eu nu refuz reparatia, ei o refuza
valoarea reala a utoveh? este? valoarea facturii noastre de achizitie?
suma asigurata este ceea din polita?
devizul este de 59.400 lei , in jur de 14 000 E
suma asigurata 14.594 E, iar factura de achizitie este de 16.400, masina are un an si 3 luni, polita aceasta este incheiata exact la un an.
MULTUMESC FRUMOS
Valoarea reala este cea din polita(suma asigurata) 14.594E.Ea reprezinta pretul de catalog sau val.factura pt.auto noi, minus uzura in timp(constat cam 10% pt.un an).Valoarea reparatiei este cca 96% din suma asigurata (val.reala) pe care a calculat-o asiguratorul la emiterea politei(?da?)
Tineti cont ca ati semnat un contract care reprezinta vointa partilor si nu sunt necesare explicatii.Ele ar fi trebuit cerute inainte de semnare.
In aceasta situatie nu puteti fi in pierdere:
1-Reperati masina fara bani si daca aveti superstitii - puteti s-o vindeti complet remediata.
2-Luati cei 75% si puteti sa vindeti usor epava la o firma de reparatii/vanzari (masina fiind noua).Pe epava precis luati cel putin acei 25% .
Spre intelegere: au fost asiguratori care prin oprirea epavei s-au transformat in cimitir de masini- epave.Pentru asta e nevoie de spatii de depozitare.Ba chiar opreau si piesele importante inlocuite:(:(
Acum s-au lecuit si au modificat conditiile de asigurare asa cum ati citit.
Va urez succes!
N.B.: Asiguratorul casco nu poate solicita mai mult decat evaluarea RCA stabilita prin normele specifice (75% din valoarea de catalog (-) uzura conform grilei RCA: 18%-12%pentru 1,5 ani)
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
nucu$, utilizator
Buna dimineata,
da, usor si frumos de spus, asa am crezut si noi la inceput; ca prin vanzarea epavei vom mai recupera ceva, numai ca de 2 sapt ne lupatm cu morile de vant, nimeni nu este interesat de masina scumpa, sau mai exact vor masina buna, pe bani f f f putini. Credeti ca ne puteti ajuta cu prgarmul autosel, sa o vindem la licitatie, compania noastra de asigurari nu vrea acest lucru.Mentionez, ca este avariata stanga fata(bara, aripa, contraaripa, longeron, radiatoare AC, apa si intercooler,bascula, janta stanga,far, capac cutie viteza,capota, parbriz, filtru aer, fara airbag-uri frontale) ; restul masinii nefiind deloc avariat, este un Ford Focus Berlina, 1.6, TDI, 19 000 km la bord, stare impecabila in rest.
Vreau sa vand masina la un pret de cel putin 3500E.
Multumesc frumos si o zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire regie proprie astra opritza007 opritza007 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema cu firma de asigurari Astra SA. Eu sunt pagubitul, iar accidentul a avut loc in 10.02.2011, am deschis ... (vezi toată discuția)
Dauna totala sau plata reparatiilor gexgec gexgec Buna ziua, Valoare estimata a reparatiei masinii este de 40.000 ron, iar valoare sumei asigurate casco este 9839. Cei de la casco au dreptul sa o declare ... (vezi toată discuția)
Daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta? luoana luoana Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe ... (vezi toată discuția)