avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Completul de judecatã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Completul de judecatã

e posibil si este legal ca la 3 dosare separate,unu pentru rectificare titlu de proprietate,al doilea pentru granituire si al treilea dosar pentru nulitatea titlului de proprietate, in fond au fost castigate si la recurs s-au pierdut si au ajuns la acelasi complet de judecata ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:54, 27 Octombrie 2013
Buna ziua,

Desigur ca este posibil, dosarele ajunse din nou la instanta de fond sunt repartizate aleatoriu in sistem informatizat.

Daca intamplator dosarul a ajuns la acelasi judecator care a mai solutionat odata fondul cauzei, acel judecator este incompatibil sa solutioneze din nou acea cauza. Prin urmare, judecatorul se va abtine ori va putea fi recuzat si dosarul va fi inaintat catre alt complet de judecata.

Cu stima,
Costi Boncu
Cred ca ar trb sa credeti un pic mai mult in coincidente. E ca atunci cand te gandesti la un prieten si, in urmatoarele 5 min, acel prieten te suna. E clar ca este vb de “amestecul unor forte superioare”, nu?:hm:
Cam asa stau lucrurile si cu dosarele repartizate in mod aleatoriu, numai ca acele “forte superioare” sunt mult mai…pamantene decat se vrea sa credem.
Buna ziua,
Da! asa este cu ''fortele superioare''. Ia anuntat pe parati cu citeva zile inainte de pronuntare care va fi raspunsul si ca voi pierde. Acum sa astept publicarea motivului pt care mi s-a respins nulitatea de titlu de proprietate ca ,comisia de fond funciar a precizat ca titlu este eliberat eronat pt a face contestatie .
:) Sper că nu o să vă deranjez prea tare dacă o să stric frumuseţe de teorie a conspiraţiei.

Potrivit art. 99, alin. (6) din Hotărârea CSM nr. 387/2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, cauzele trimise spre rejudecare după desfiinţare/casare revin la completul iniţial învestit. Prin urmare, asta trebuie să se întâmple cu litigiile trimise spre rejudecare.


Editare ulterioară:

Dacă toate cele trei dosare, după rejudecare, au ajuns la unul şi acelaşi complet, fără ca acest complet să fi fost cel care a judecat cauzele în fond, atunci nu este în regulă. Ar fi bine să daţi mai multe amănunte.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua,
Pot sa va dau mai multe detalii daca aveti timp.
1 !am avut un dosar pt solutionarea cauzei civile avand obiect rectificarea titlului de proprietate in contradictoriu cu paratele Comisia Locala de Fond Funciar Surdila Gaiseanca si Comisia Judeteana Braila pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor unde am avut multe dovezi ca am dreptate , adica suprafata avuta in proprietate este de 1200 mp nu de 1100 mp cum in mod eronat a fost trecuta in titlul de proprietate , ceea ce i-a dat motiv vecinului sa mute granituirea facut de ani buni chiar de ei.La judecata de fond am castigat la Judecatoria Faurei ,ulterior Comisia Locala a facut recurs si s-a judecat la Braila unde am pierdut .
2 !am deschis alt dosar cu revendicarea terenului care il luase vecinul , aici s-a pus expert cadastral unde dupa dovezile pe care le aveam si masuratorilor pe care le-am facut mi s-a dat dreptate la Judecatoria Faurei .Ulterior vecinul si Comisia Locala a facut recurs si s-a judecat la Judecatoria Braila , dosarul ajungand la acelasi complet de judecata care a judecat si primul dosar si l-am pierdut si pe acesta.Am facut recurs la Galati de unde presedinta completului de judecata a fost mutata indisciplinar la Braila si aici am pierdut.
3! am deschis al treilea dosar pentru constatarea nulitatii a titlurilor de proprietate ,al meu ca era scris eronat 1100mp in loc de 1200mp si al vecinilor ca era scris 1100 mp in loc 1000mp.
Pe titlul vecinilor e trecut pe fata suprafata de 1000 mp iar din anexele titlului de proprietate adica pe verso in anexa B e trecuta suprafata de 1100mp. La judecatoria Faurei unde s-a depus dosarul s-a cerut dovezi de la Comisia Locala de Fond Funciar si cea judetana referitoare la suprafetele mentionate ,unde Comisia Locala si cea judetana si-a recunoscut vina ca titlurile de proprietate sunt eliberate eronat.La judecata de fond juristul comunei care reprezenta Comisia Locala de Fond Funciar mi-a atras atentia ca dosarul va ajunge la Braila si va castiga . La Faurei am castigat , iar Comisia Locala s-a retras din judecata , iar vecinului nu i-a convenit pronuntarea si a facut recurs , dosarul s-a judecat la Braila bineinteles la acelasi complet de judecata care a participat la acelasi complet de judecata si i-a dat dreptate vecinului .
Pe data de 14.10 .2013 completul de judecata amana pronuntarea la data de 21.10.2013 fara a mentiona motivul anularii.Vecinul stia de pe data de 10 ca se amana si castiga ( ca mi-a zis ) .Pe data de 21.10 completul de judecata admite recursul , modifica in tot sedinta si in rejudecare .Respinge ca nefondate cererile conexe .Din data 21.10. nimeni de la registratura Braila nu stie unde este dosarul si nu s-a publicat motivele pentru care s-a respins cererile pentru nulitate partiala a titlurilor de propietate pentru face contestatie.
Daca se paote sa imi formuleze si mie cineva o contestatie dupa venirea motivelor daca mai apare dosarul.

Alte discuții în legătură

Rectificare titlul de proprietate ContSters240032 ContSters240032 Buna seara ,va rog sa ajutati sa dezleg si eu un mister judiciar..... Am deschis in instanta o actiune de rectificare titlul de proprietate intrucat numele ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu? bttb63 bttb63 La multi ani! Multumiri anticipate celor ce vor binevoi sa-si dea cu parerea in urmatoarea speta. A si B succesori legali ai lui C. Comisia locala de ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)