avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Completul de judecatã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Completul de judecatã

e posibil si este legal ca la 3 dosare separate,unu pentru rectificare titlu de proprietate,al doilea pentru granituire si al treilea dosar pentru nulitatea titlului de proprietate, in fond au fost castigate si la recurs s-au pierdut si au ajuns la acelasi complet de judecata ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:54, 27 Octombrie 2013
Nu este nimic nelegal insa este adevarat ca este putin cam dubios...mai ales daca judecam dupa rezultat...

Aveti deschisa sesizarea CEDO daca considerati ca v-au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale.
badara a scris:
(...) in fond au fost castigate si la recurs s-au pierdut si au ajuns la acelasi complet de judecata ?

Din mesajul dvs. iniţial citat de mine mai sus se înţelegea că întâi a existat o judecată în faţa instanţei de recurs şi de-abia mai apoi dosarele "au ajuns la acelaşi complet". Acesta este motivul pentru care am scris despre rejudecare.

Mesajul dvs. ulterior modifică radical totul. Avem trei dosare distincte, probabil introduse consecutiv pe rolul instanţei, care au fost câştigate în fond şi pierdute în calea de atac a recursului. Completul din recurs nu este acelaşi în toate cele trei cazuri. Aţi scris foarte clar la pct. 2 că preşedinta completului a fost mutată disciplinar. Ce este neclar este faptul că v-aţi judecat în recurs când la Galaţi, când la Brăila.

Una peste alta, nu este nimic ilegal ca în cauzele dvs. să intre aceiaşi doi sau trei judecători. Probabil că este o instanţă mai mică, cu puţini judecători la secţiile civile, iar dintre aceştia doar câţiva judecă litigiile având ca obiect raporturile de proprietate şi vecinătate. Atunci când o să aveţi un litigiu de muncă sau o plângere contravenţională la aceleaşi instanţe, cel mai probabil că o să întâlniţi alţi judecători.

Atitudinea juristului care spune "eu o să câştig la Brăila" este, în opinia mea, infantilă. Juriştii instittuţiilor publice, chiar dacă ar vrea şi chiar dacă s-ar putea, nu dispun de elementele necesare pentru a obţine soluţii favorabile în dosare. În paranteză fie spus, îmi imaginez ce figură ar face judecătorii dacă ar auzi ce afirmă juristul respectiv despre ei pe holurile instanţelor de judecată. Probabil că l-ar felicita cu multă căldură! :)


În această privinţă:
Daca se paote sa imi formuleze si mie cineva o contestatie dupa venirea motivelor daca mai apare dosarul.

vă rog să accesaţi link-ul de mai jos şi să contactaţi un specialist prin intermediul datelor de contact de la profilul acestuia. Puteţi, de asemenea, să utilizaţi şi mesageria privată. În forum se discută speţa, nu se stabilesc relaţii profesionale între cei care întreabă şi cei care răspund.
www.avocatnet.ro/content/con...
La punctul 2 judecata de fond a fost la Faurei unde sa pus un expert cadastral dupa aceia sa facut o contestatie la raportul cadastral si judecata sa mutat la Br cu drept de apel.Dupa aceia am facut recurs si sa judecat la Gl.
Dar cel mai tare ma deranjeaza ce se intimpla la dosarul actual ca nu am aflat nici acum motivul pt care nu mi sa aprobat nulitatea partiala a titlurilor de propietate.Si nu stie nimeni de la registratura unde se afla dosaru.
Dosarele au fost depuse cu date seprat timp de 4 ani.
În dosar s-a pronunţat o soluţie acum câteva zile, prin urmare nu aveţi cum să îl găsiţi la registratura instanţei. El rămâne la judecători până când va fi redactată hotărârea judecătorească, iar asta poate să dureze şi câteva luni, în funcţie de încărcătura instanţei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlul de proprietate ContSters240032 ContSters240032 Buna seara ,va rog sa ajutati sa dezleg si eu un mister judiciar..... Am deschis in instanta o actiune de rectificare titlul de proprietate intrucat numele ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu? bttb63 bttb63 La multi ani! Multumiri anticipate celor ce vor binevoi sa-si dea cu parerea in urmatoarea speta. A si B succesori legali ai lui C. Comisia locala de ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)