Doresc sa depun actele pentru pensionare anticipata in Romania; Ultimii doi ani i-am lucrat in strainatate, cu contract de munca si contributii platite, Pentru luarea in calcul a stagiului de 2 ani din strainatate, ce document trebuie sa depun o data cu cererea de pensionare si de cine trebuie elibarat (de institutia la care lucrez sau de Casa de Asigurari? Presupun ca trebuie sa contina numarul de asigurare, perioadele in care s-au platit taxele etc.? Mentionez ca voi depune actele pentru pensionare anticipate fara a inceta activitatea in strainatate.
Va multumesc
1. Mergeti la Casa de Pensii si solicitati sa completati formularul E-207 = "Certificat pntru cariera asiguratului".
2. Dupa completare il depuneti tot la Casa de Pensii care se va ocupa de transmiterea lui in tara unde ati lucrat si de primirea documentelor necesare pentru pensionare.
Am depus dosarul pe 29 octombrie si pina in prezent nu au trimis formularul in slovacia, pe motiv ca se calculeaza inca perioada lucrata in romania. Cum as putea accelera traseul, tinind cont ca nu primesc nici un raspuns oficial la mailuri, ci doar la telefon mi se spune ca dureaza mult. Va multumesc