avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati pentru o executare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati pentru o executare judecatoreasca tergiversata?

Salut tuturor

In urma cu aproximativ 6 ani am demarat un proces cu o companie a statului pentru o expropiere si am parcurs toate etapele de judecata, castigand la Inalta Curte de Casatie o suma de aprox 10.000 euro la cursul zilei bnr.
Am demarat si o cerere la Cedo si am evitat punerea stampilei de definitiva si irevocabila pe decizii timp de apropape un an de la data deciziei ICCJ, intrucat am asteptat un raspuns de la CEDO la cerere, pe care l-am primit anul acesta, din pacate cererea a fost declarata inadmisibila (la 0,5% sanse e mai rau ca la loto).
Prin urmare dupa toata nedreptatea avuta, am pus in luna Mai 2013 stampila de definitiva si irevocabila pe decizii pt a trece la executarea silita a companiei de stat cu ajutorul unui executor judecatoresc, care a demarat procedura de investire din partea tribunalului ca executor in acest caz (procedura finalizata cu succes), dupa care a trecut la punerea sub sechestru a conturilor acestei companii, dar compania in termenul legal de 5 zile a depus o cerere de contestatie privind executarea silita si acum ma aflu in situatia de a astepta un termen la tribunal pt aceasta contestatie.
Ceea ce vreau eu sa intreb este daca pot sa solicit instantei dobanzi penalizatoare la suma amintita mai sus, pentru ca mi se pare absurd sa stau cu decizia definitiva si irevocabila in mana si sa fiu nevoita sa astept pana la anu' probabil prin martie executarea acestei sume fara sa iau nici o penalitate de la devenirea deciziei definitiva+irevocabila si pana la data platii efective.
Daca da, de cand se considera decizia ca fiind definitiva si irevocabila de la data pronuntarii ICCJ din 2012 sau cand am pus eu stampila efectiv pe decizii Mai anul 2013?
Si o ultima intrebare care ar fi cuantumul acestor dobanzi penalizatoare 0,01%/zi sau 4 puncte procentuale peste dobanda de referinta bnr (adica aprox 8% pe luna din suma)?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Executare silita amanata la nesfarsit istape istape Buna ziua! Am apelat la un executor judecatoresc pentru a pune in executare o decizie definitiva a Curtii de Apel. Cel asupra caruia s-a indreptat executarea ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii silite adriea2007 adriea2007 In cazul in care am formulat cerere privind suspendarea executarii silite , se opreste executarea silita? (vezi toată discuția)
Redactarea, emiterea și expedierea către părți a motivării unei hotărâri judecătorești definitive dimitrov dimitrov În urma unui proces ajuns în faza de apel, după ce completul de judecată a pronunțat hotârârea definitivă - care este perioada maximă în care are loc ... (vezi toată discuția)