avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Simularea unui contract de imprumut -partajarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Simularea unui contract de imprumut -partajarea datoriei

sunt in proces de partaj al averii din 2008!!! sotul ca sa nu cedeze nimic din bunurile partajate inventeaza o datorie de douazeci de mii euro cu care pretinde ca au fost cumparate bunurile partajate.ca sa fie totul cit se poate de veridic face un contract de imprumut intre el si prietenul lui X precum ca a luat atitea bani pe asa termen , la data cutare , semnat de 2 martori . Si mai mult domnu X depune o cerere in urma careia se emite o ordonanta juridica unde il oblica pe fostul sot sa achite datoria . Cu aceasta ordonata fostul sot vine deja in procesul de partaj unde cere partajarea dotoriei 1/2 cote parti .
contractul de imprumut este facut in mai.2007
termenul de intoarcere este pina in 2010. ,
ordonanta juridica este emisa in februarie .2013.
iar cererea reconventionala in care se cere partajarea datoriei este depusa abia in luna octombrie 2013. Banuiesc ca judecatorul a emis aceasta ordonanta cu data din urma pentru a intra in termeniide prescriptie 3 ani .Dar ce sa fac , si cum sa procedez , cui sa ma pling ?cum sa demonstrez ca contractul de imprumut este doar o simulare ? Ajutati-ma cu un sfat . Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
Speranta1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:16, 25 Octombrie 2013
Cred ca e cam tarziu... nu ati stiut de dosaru privind acel imprumut?
Oricum, nu inteleg tot ceea ce ne povestiti... e greu de urmarit. Care judecator cu ce data din urma a emis ordonanta? Nu inteleg... aveti un avocat in dosar?
Nu nu am stiut , am aflat abia atunci cind a venit cu cererea reconventionala privind partajul datoriei comune avind ca baza ordonanta juridica .
Va multumesc .
Va trebuie musai avocat; faceti raspuns la acea reconventionala, incercati sa aratati ca e o datorie proprie a sotului, ca nu stiati de ea. Nu negati neaparat existenta ei, indoiti-va de ea si aratati ca nu stiti nici de bani nici de nimic.
Trebuie vazut si dosarul anterior si reconventionala, sustinerile dv. din partaj, trebuie coroborate toate.
Eu nu am prea inteles ce a facut el dar rezulta ca va facut praf.
Trebuia sa va angajati avocat ca sa va aparati.

Daca actul de imprumut este facut la notar este foarte incurcata situatia...
Da, nu ar trebui sa contestati neaparat imprumutul, ci ca nu e o datorie comuna.
Aveti vreun bun comun pe care ati dat o suma apropiata de 20 de mii in acea perioada si nu puteti sa justificati o alta sursa din care ati platit ?
Daca stiti sigur, aveti vreo proba cat de mica ca nu exista un astfel de imprumut, le puteti face plangere penala.

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru - cerere reconventionala gigelas gigelas Buna seara, LA MULTI ANI. Sotia,a plecat acum 3 ani in Italia,la munca. Intre timp,a rupt orice legatura cu sotul,nu a mai raspuns la telefon,nu a mai dat ... (vezi toată discuția)
Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ? ContSters295438 ContSters295438 Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie . Am fost parte intr-un ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut, fara garantie imobiliara-executare silita antony antony Am imprumutat o suma de bani cu contract notarial, dar fara garantie imobiliara. Nu am mai reusit sa inapoiez in timpul stabilit prin contract suma, iar ... (vezi toată discuția)