avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anulare pensie de invaliditate de catre INEMRCM
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anulare pensie de invaliditate de catre INEMRCM

Buna! In cazul in care mamei mele i s-a anulat pensia de invaliditate in anul 2011 de catre xnemrcm printr-o decizie medicala privind capacitatea de munca care nu prevedea dreptul la contestatie si bolile erau minimalizate sau trecute cu vederea intentionat in decizie, si cabinetul medical teritorial nu a emis nici o decizie medicala in urma deciziei emise de xnemrcm care din cate stiu eu nici nu are dreptul sa emita decizii medicale privitor la capacitatea de munca, ce as putea face pentru a obtine cuantumul pensiei pierdute in ultimii doi ani de catre mama mea prin abuz? mai mult de un an am sperat ca voi rezolva ceva prin plangerea penala pe care am formulat-o in aceasta privinta dar prin referatele emise de catre parchet mi se spune ca e de domeniul contenciosului desi sunt indicii clare de abuz in serviciu si incalcari ale legilor.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:19, 26 Octombrie 2013
Deschideti actiune in instanta de contencios administrativ, conform recomandarii parchetului.
cred ca ar fi prescrisa actiunea in contencios administrativ; procurorul s-a referit la faptul ca dupa primirea raspunsului la contestatia facuta la casa de pensii aveam posibilitatea de a ma adresa instantei de contencios administrativ, desi casa de pensii mi-a raspuns la contestatie dupa aproximativ 300 de zile (termenul legal fiind de 45 de zile si au facut acest lucru cand au fost deranjati de verificarile facute de politie in cazul plangerii penale depusa de catre mine); chiar procurorii au facut in asa fel incat eu sa nu pot vedea niciodata dosarul penal,de cate ori mergeam sa consult dosarul, procurorul era in concediu si dosarul inchis la el, si tot ei au extins cercetarile care nu exista, doar ca sa intervina prescriptia. de la eliberarea deciziei medicale emisa de INEMRCM(o decizie nelegala) au trecut 2 ani; de la primirea raspunsului la contestatie de la casa de pensii, a trecut aproape un an. raspunsul si el nelegal. daca stie cineva ce pot sa fac? cum pot incepe demersurile, macar sa dau statul in judecata pentru ca pot dovedi un abuz continuu facut de multi functionari impotriva familiei mele.
daca as prezenta o expertiza medicala facuta in alta tara ar avea valoare probanta la noi in instante? eu pot dovedi zeci de abuzuri ale medicilor si nu am incredere in cei de aici,
Merita incercat sa deschideti actiune in instanta civila. Daca se respinge actiunea dvs. veti avea un alt document care sa ateste demersurile facute de dvs.
In sustinerea punctului dvs. de vedere descrieti exact cum s-au petrecut lucrurile, cu date exacte/ documente, perioade de timp, interventii la institutii ale statului. Puteti depune si expertiza medicala de care amintiti.
Instanta de judecata va analiza si accepta sau nu probele depuse de dvs.
Cred ca un avocat va poate sfatui la obiect, cu documentele pe care le detineti, in fata, ce cale sa urmati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate anulata ANAYRAM ANAYRAM Stimaţi specialişti, Mama mea a fost chemată la INEMRCM în luna septembrie 2010. În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că este aptă de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate, abuzuri, trafic de influenta, etc alexandru34 alexandru34 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si pareri in legatura cu urmatoarea speta: In anul 1988 mama mea a suferit un accident de circulatie in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ale_frumusikalove ale_frumusikalove Sotul meu a fost chemat la comisia de expertiza a capacitatii de munca Bucuresti ,fiind pensionat pe caz de boala in 15 ianuarie 2016 in gradul 2 de ... (vezi toată discuția)