avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

Buna ziua

Am inceput termoizolarea unui bloc in baza unor contracte de prestari servicii cu unii dintre locatari(am termoizolat si unor locataricu care nu am incheiat contracte). Mentionez ca nu am firma sau persoana autorizata, insa ma pricep bine la constructii. Contractele au fost facute intre constructor si beneficiar ca persoane fizice.

Pe la mijlocul lucrarii aminceput sa am dificultati cu incasarea banilor, lucru care m-a adus in imposibilitatea de a termina lucrarea. Acum, locatarii(inclusiv cei cu care nu am incheiat contract) mi-au facut plangere penala pentru inselaciune, sustinand ca mi-au dat banii de avans si euam fugit cu ei.

Mentionez ca banii primiti in avans i-am cheltuit pentru lucrarile de termoizolare(o parte terminate si restul aproape de finalizare) si pe organizarea de santier.

Cand am fost la o prima audiere,politistulse comporta ca si cum as fi fost deja declarat vinovat si, desi i-am cerut sa vad cine si ce a reclamat, m-a refuzat si mi-a spus in mare ca i-am inselat pe locatari si sa fac bine sa le dau banii inapoi.

Din pacate nu am bani sa angajez un avocat, nici macar pe o suma modica.

Cum as putea sa vad plangerea depusa de locatari? As avea vreo sansa sa-i reclam pentru denunt calomnios? Si in general, au ei vreo sansa de castig cuaceasta plangere pentru inselaciune?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:34, 27 Octombrie 2013
Buna ziua,
In ce calitate ati fost citat la politie? faptuitor/invinuit/inculpat.
- plangerea depusa de locatari o veti vedea in momentul in care se va finaliza urmarirea penala, intrucat pana la acel moment toate actele de cerctare penala efectuate de politisti sunt secrete.
- in masura in care veti primi din partea procurorului o solutie de neincepere a urmaririi penale sau scoatere de sub urmariri penala, sau in instanta o solutie de achitare, veti avea posibilitatea sa depuneti o plangere penale pentru denuntare calomnioasa.
- in functie de probele administrate in cauza( declaratiile prtilor vatamate, martori, expertiza, daca s-a cerut), se va da o solutie in dosar.
- din punctul meu de vedere ar trebui sa apelati la serviciile unui avocat, intrucat este important sa fiti aparat inca din faza de urmarire penala.
Daca nu vrea sa va arate plangerea nu aveti ce face, la randul dvs aveti dreptul sa nu declarati nimic, fara avocat atitudinea ostila a politistului poate sa continue, este greu de spus daca putem discuta de inselaciune sau nu, trebuie cunoscuta exact situatia de fapt si vazute contractele, cat priveste plangerea pentru denunt calomnios dvs o puteti depune dar din punctul meu de vedere este inutila,locatarii se considera ca au fost inselati si prejudiciati prin fapta dvs si au depus plangere penala.
M-am gandit la o plangere pentru denunt calomnios deoarece politistul mi-a spus la un momentdat ca locatarii sustin ca mi-audat banii si nu le-am facut nimic... si a continuat politistul: "de ce nu le-ai facut nimic? trebuia sa le faci ceva, chiar daca de mantuiala, dar sa fie ceva pe perete"... atunci eu am ramas perplex... l-am intrebat daca a fost la fata locului sa vada ca lucrarea este inceputa si neterminata... mi-a raspuns ca asta trebuie sa dovedesc eu, nu el...
In plus, am vazut niste sume astronomice pe care unii locatari cu care nu am incheiat contract pretind ca mi le-au dat... cum pot ei acum sa ma oblige sa le dau inapoi sume pe care nu le-am primit?
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
blitzmate, utilizator
Va dati seama ca veti avea o lupta grea, o sa fie plangerile mai multor locatari impotriva dvs, toti o sa spuna ca v-au platit si dvs nu le-ati facut nimic, incercati sa gasiti si dvs martori care sa confirme ca ati lucrat acolo.

ooo, dar exista o multime de martori care pot spune ca am lucrat acolo, nu mai vorbesc de cei aproximativ 15 oameni care au lucrat acolo(cu 7 dintre ei chiar am un contract prin care ei se obligau sa termoizoleze o parte din fatada iar eu ma obligam sa le platesc manopera)...

eu ma tem ca ancheta politiei ar putea fi partinitoare, ca li s-ar putea da dreptate lor, sa primesc chiar o condamnare si sa mi se ceara despagubiri inclusiv de la locatarii cu care nu am incheiat contracte si care imi pretind acum sume de bani umflate.

PS: exista inclusiv furnizori de materiale care le aduceau acolo si care pot spune cine si ce a lucrat...
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
blitzmate, utilizator

Alte discuții în legătură

Reclamatie politie a21alex a21alex Buna ziua La sosirea din concediu mi-am gasit caruciourul pentru bebel taiat cu cutitul. caruciorul alaturi de alte carucioare, biciclete, triciclete ... (vezi toată discuția)
Alta situatie penibila - hartuire si/sau denuntare calomnioasa? vivianadeva vivianadeva Buna ziua. Dreptul penal nu e specialitatea mea asa ca apelez la specialisti. M-am despartit de prietenul meu, care, din dorinta de razbunare mi-a facut tot ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru refuzul restituirii de bunuri? marival marival Vobesc in numele unui executant de lucrari. Beneficiarul unei lucrari refuza sa ne predea schela folosita la lucrari. Schela este inchiriata de noi ... (vezi toată discuția)