avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PLANGERE PENALA PENTRU REFUZUL RESTITUIRII DE BUNURI?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PLANGERE PENALA PENTRU REFUZUL RESTITUIRII DE BUNURI?

Vobesc in numele unui executant de lucrari.
Beneficiarul unei lucrari refuza sa ne predea schela folosita la lucrari. Schela este inchiriata de noi (executant), care am montat schela pe fatada, am executat lucrari, insa nu s-a intocmit cu beneficiarul un proces verbal de montaj schela. Contractul prevede ca beneficiarul pune la dispozitie schela, insa nici un proces verbal de predare amplasament nu exista, care sa ateste faptul ca el ne-a predat schela. Beneficiarul, fara a rezilia contractul, a contractat o alta firma pentru terminarea lucrarilor, foloseste schela noastra si mai mult refuza sa o predea, nepermitandu-ne accesul pe proprietatea privata, amenintand ca ne face plangere pentru violare de domicilliu, furt calificat si inselaciune daca o luam pur si simplu.
Vreau sa fac plangere penala impotriva beneficiarului si a fimei care lucreza pe schela noastra fara drept legal.
Intrebarea e: elementele constitutive ale carei infractiuni se constituie (ce infractiune(i) savarseste beneficiarul cat si cealalta firma).. Noi, executantul, suntem chiriasi ai schelei, am executat montajul ei pe fatada, o parte din lucrari si acum nu o putem lua inapoi pentru a o preda proprietarului si nici lucrarile executate nu ne sunt achitate, ba mai mult in locul nostru lucreaza alta firma. Nu avem decat posibilitatea revendicarii drepturilor noastre pe calea autoritatilor. Cam asa s-a ajuns in constructii...
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 11:19, 20 Mai 2011
Puteti incerca sa formulati o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abuz de incredere. Plangerea se formuleaza in doua luni de la data cand intervine refuzul de a preda bunul iar totodata trebuie sa dovediti ca ati solicitat restituirea bunului(notificare).
De asemenea aveti posibilitatea sa formulati o actiune in comercial prin care solicitati plata lucrarilor executate de societatea dv. precum si restituirea bunului. Daca intelegeti sa folositi aceasta cale trebuie sa aveti in vedere ca sunteti obligat sa indepliniti si procedura concilierii directe inainte de a formula actiunea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un beneficiar florinx63 florinx63 Am o firma de constructii si la data de 1 oct. 2008 am incheiat un contract de prestari servicii ( termosistem cladire si trotuare betonate in jurul cladirii) ... (vezi toată discuția)
Inspectori itm corupti strazi1 strazi1 Buna ziua, Sunt angajat al unei societati cu NUME as zice urias in Iasi, lucrez de 6 luni cu acestia, salariul e destul de ok, insa angajatorul refuza sa ... (vezi toată discuția)