avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mama mea este prizoniera in casa ei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mama mea este prizoniera in casa ei

Buna ziua!
Am probleme cu mama mea, care este obligata de tatal meu sa ia medicamente ce nu i-au fost prescrise de medic, in scopul de a-i induce o stare de ameteala, confuzie, dependenta, chiar de a o face sa para nebuna pentru a obtine de la ea semnatura pentru vanzarea casei. Cand o sun sa vorbesc cu ea, tatal meu nu vrea sa mi-o dea la telefon, iar daca merg la ei acasa, mama imi spune ca-i este teama de el
si nu stie ce sa faca in cazul in care o duce la notariat sa semneze actele. Nu stiu ce pot face pentru a-l impiedica sa se foloseasca de ea in acest scop, deoarece, el vrea sa vanda, sa i-a banii si s-o lase-n strada. I-am spus mamei sa nu semneze
nimic, dar ii este frica de el. Mi-a spus si de medicamente, ca o forteaza sa le ia.
Invatati-ma ce sa fac, va rog.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
lumicle, utilizator
Câți ani are mama dvs. ? Presupun că este pensionară, întrucât, dacă ar merge la serviciu, acele medicamente ar împiedica/o să-și desfășoare activitatea.Dacă este așa cum spuneți, mi se pare foarte grav, și ar trebui să faceți dvs. un denunț la poliție, Să fiți atentă la ce se întâmplă, în continuare.Dacă actul respectiv va fi semnat de mama dvs., având consimțământul viciat, actul este anulabil.
Mama are 70 ani, este pensionara si, pana acum doua luni, tatal meu ii lua pensia. Apoi, am fost cu ea la banca si i-am deschis un cont de pensii, dar tata i-a luat cardul si pinul, deci ii ia pensia in continuare. Medicamentele tot el i le cumpara, fara reteta. Am vb cu medicul de familie si mi-a spus ca mama nu are voie sa ia premistal combinat cu alte medicamente, mai ales cu xanax. Dar, eu nu am nici o dovada ca el o forteaza sa le ia. A izolat-o de toata lumea, inclusiv de familie.
lumicle, utilizator
Da, lucrurile sunt grave, dar dacă stați în pasivitate nu o ajutați.Sesizați autoritățile și încercați să dovediți aspectele sesizate, solicitați efectuarea u nei anchete sociale la autoritatea tutelara, urgent.
Va multumesc din suflet.
Buna ziua,

Daca mama d-voastra traieste in nesiguranta si se teme singura solutie sigura ar fi sa o luati d-voastra in ingrijire. Altfel, legal vorbind, de vreme ce mama d-voastra are discernamant nu prea aveti ce sa faceti decat sa fiti aproape de ea si sa o sprijiniti moral.
Insa daca frica mamei se intemeiaza pe faptul ca sotul ei este violent fizic si verbal exista posibilitatea obtinerii unui ordin de protectie in conditiile Legii nr. 217/2003 privind combaterea violentei in familie.
...
legally_aid a scris:

Dacă este așa cum spuneți, mi se pare foarte grav, și ar trebui să faceți dvs. un denunț la poliție,

Ce sa denunte? Pentru care dintre infractiunile din Codul penal sau din alte legi speciale exista vreo dovada? Mi se pare periculos si hazardat sa faca un denunt in conditiile in care nu are nicio dovada.

daca mamei i s-a prescris pramiracetam este destul de probabil sa aiba maladia Alzheimer ...
nu cred ca mai sunt multe de comentat

Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)
Fostul sot ma hartuieste. ce pot sa fac? dj_ane2001 dj_ane2001 am divortat la notar in august 2013 cu conditia ca fatita o sa locuiasca cu mine, iar eu in urma partajului o sa-i cedez toate bunurile in afara de masina pe ... (vezi toată discuția)
Succesiunea Nadiar Nadiar Tatal meu a decedat in urma cu 20 de luni,am asteptat sa facem succesiunea cand se intoarce sora mea din strainatate dar ea a refuzat sa participe motivand ca ... (vezi toată discuția)