avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mama mea este prizoniera in casa ei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mama mea este prizoniera in casa ei

Buna ziua!
Am probleme cu mama mea, care este obligata de tatal meu sa ia medicamente ce nu i-au fost prescrise de medic, in scopul de a-i induce o stare de ameteala, confuzie, dependenta, chiar de a o face sa para nebuna pentru a obtine de la ea semnatura pentru vanzarea casei. Cand o sun sa vorbesc cu ea, tatal meu nu vrea sa mi-o dea la telefon, iar daca merg la ei acasa, mama imi spune ca-i este teama de el
si nu stie ce sa faca in cazul in care o duce la notariat sa semneze actele. Nu stiu ce pot face pentru a-l impiedica sa se foloseasca de ea in acest scop, deoarece, el vrea sa vanda, sa i-a banii si s-o lase-n strada. I-am spus mamei sa nu semneze
nimic, dar ii este frica de el. Mi-a spus si de medicamente, ca o forteaza sa le ia.
Invatati-ma ce sa fac, va rog.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
lumicle, utilizator
Revin referitor la probatoriu: in cazul de fata discutam despre un copil care sa puna camere de filmat in locuinta parintilor... adica eu in casa lui matale.
Domiciliul de fapt al persoanei e aparat in cadrul drepturilor la viata privata (nu intimitate, ce drept la intimitate?); pentru a se respecta acest drept, inregistrarile audio/video din afara domeniului public si uneori chiar de pe acesta trebuie autorizate de autoritati pentru a fi legale.
Sigur, in fata violentei, inregistrarea video e floare la ureche! Totusi, in baza unei autorizari poti obtine aceasta inregistrare doar. Altfel, proba e ilegala.

In caz de situatii absolut urgente sunt alte variante, toate legale, de a face dovezi, fara incalcarea dreptului la viata privata.

Nu vad de ce in cazul de fata e necesara o inregistrare, e o situatie de fapt si se poate dovedi destul de usor.

Am dreptul sa nu fiu filmata pe domeniul public, sincer. Sau daca cineva o face, sa nu-mi fie facuta publica imaginea/filmul. Tot viata privata se cheama.
Copilul este major. Eu am specificat : "sa le puna cu acordul mamei " .Nimic nu ii impiedica sa obtina o autorizare.
Sunt cu totul de acord cu dvs. in ceea ce priveste dreptul la viata privata, dar trebuie sa fie o modalitate de a dovedi violenta.
Se dau la televizor mai mereu aspecte violente filmate pe domeniul public cu ajutorul camerelor de luat vederi de pe la diferite magazine, Acestea pot dovedi violentele, accidentele, etc. Aceste filmari sunt luate in considerare in instanta?
Da, acelea sunt legale. Dureaza mult sa va explic de ce.
Daca se instaleaza camere in casa mea, si eu si sotul si amanta noastra trebuie sa fim informati si sa ne dam acordul.
Autorizarea, in schimb, inseamna plangere penala si investigare de catre organele de cercetare penala, solicitare la judecator si mandat in acest sens aprobat de jude.
IN teorie, e posibil, in practica, nu are rost. Pentru ca violenta se poate dovedi cu martori muuuuult mai usor si mai repede.
AVLIL a scris:

Da, acelea sunt legale. Dureaza mult sa va explic de ce.
Daca se instaleaza camere in casa mea, si eu si sotul si amanta noastra trebuie sa fim informati si sa ne dam acordul.
Autorizarea, in schimb, inseamna plangere penala si investigare de catre organele de cercetare penala, solicitare la judecator si mandat in acest sens aprobat de jude.
IN teorie, e posibil, in practica, nu are rost. Pentru ca violenta se poate dovedi cu martori muuuuult mai usor si mai repede.

Ooof! Iar incepem vechea discutie despre filmari si inregistrari care a mai fost transata pe numai pe acest site de vreo 3-4 ori.
Parchetul are nevoie de mandat pentru ca legea trebuie sa ma apere impotriva oricaror abuzuri ale autoritatii. Inregistrarile facute de mine nu pot fi folosite ca probe in instanta DACA si NUMAI DACA facandu-le am savarsit o fapta ilicita. Asadar am voie sa instalez in propria casa o camera de filmat ca sa dovedesc ca sotia are un amant si ar fi complet idiot sa trebuiasca sa le cer voie celor doi inainte de a-i filma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)
Succesiunea Nadiar Nadiar Tatal meu a decedat in urma cu 20 de luni,am asteptat sa facem succesiunea cand se intoarce sora mea din strainatate dar ea a refuzat sa participe motivand ca ... (vezi toată discuția)
Fostul sot ma hartuieste. ce pot sa fac? dj_ane2001 dj_ane2001 am divortat la notar in august 2013 cu conditia ca fatita o sa locuiasca cu mine, iar eu in urma partajului o sa-i cedez toate bunurile in afara de masina pe ... (vezi toată discuția)