avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mama mea este prizoniera in casa ei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mama mea este prizoniera in casa ei

Buna ziua!
Am probleme cu mama mea, care este obligata de tatal meu sa ia medicamente ce nu i-au fost prescrise de medic, in scopul de a-i induce o stare de ameteala, confuzie, dependenta, chiar de a o face sa para nebuna pentru a obtine de la ea semnatura pentru vanzarea casei. Cand o sun sa vorbesc cu ea, tatal meu nu vrea sa mi-o dea la telefon, iar daca merg la ei acasa, mama imi spune ca-i este teama de el
si nu stie ce sa faca in cazul in care o duce la notariat sa semneze actele. Nu stiu ce pot face pentru a-l impiedica sa se foloseasca de ea in acest scop, deoarece, el vrea sa vanda, sa i-a banii si s-o lase-n strada. I-am spus mamei sa nu semneze
nimic, dar ii este frica de el. Mi-a spus si de medicamente, ca o forteaza sa le ia.
Invatati-ma ce sa fac, va rog.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
lumicle, utilizator
Nu trebuie sa pun camera sa il filmez pe " el " . O montez in casa mea, sa ma filmez pe mine...sa aiba si copii mei amintire pentru cand nu oi mai fii.... Daca din gresala il filmeaza si pe "el" , este problema lui....Ce cauta in cadru sa imi strice " Oscarul" ?
u.b.i.k. a scris:

1. Mama d-voastra e sanatoasa si e doar obisnuita sa se supuna sotului care a maltratat-o o viata intreaga. Ce puteti face? Nimic. E treaba fiecarui om sa se elibereze, sa plece cand nu mai poate suferi umilintele. Chiar daca o "eliberati" d-voastra peste o luna sau peste doua, sotul abuziv o va lua din nou sub stapanirea lui. Am vazut de zeci de ori asta in diferite forme la oameni mult mai tineri.

Candva vazusem la tv ca s-a dat o lege de protectie pentru femeile care sunt batute de catre sotiile lor. Am cautat acea lege,insa nu ii gasesc numarul de lege,dar am gasit urmatorul comentariu gasit pe www.ziare.com/articole/lege+violenta+domestica

Presedintele Traian Basescu a precizat, dupa promulgarea legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, ca a tinut neaparat sa o aprobe de Ziua Internationala a Femeii, apreciind ca acesta este cel mai serios mesaj transmis de Parlament celor violenti.

"Am promulgat Legea cu protectia femeilor in familie. Cred ca este cel mai serios mesaj. Si nici nu era sosita, am cerut-o de la Parlament sa mi-o dea repede, ca sa o promulg azi", a spus seful statului.

Totodata, presedintele le-a transmis un mesaj si femeilor prezente in sala.

"Asa ca nu o sa mai fiti batute acasa de barbati. Daca va mai atinge cineva cu altceva decat o floare, sa mearga in puscarie", a completat Traian Basescu.

Sotii batausi, dati afara din casa - Traian Basescu a promulgat legea

Presedintele Traian Basescu a promulgat, joi, de Ziua Internationala a Femeii, legea privind prevenirea si combaterea violentei in familie.

Astfel, femeile agresate vor putea solicita evacuarea sotilor batausi din casa. De asemenea, agresorul va putea fi obligat sa isi despagubeasca victima si va fi amendat in cazul in care mai intra in contact cu aceasta.

Proiectul de modificare a legii de combatere a violentei in familie, initiat de deputatul PDL Petru Movila, a trecut, saptamana trecuta, de Parlament, cu 166 de voturi "pentru", Camera Deputatilor fiind for decizional.
@tarzan, da, această lege le apărăr victimele violenței intrafamiliale.Soții bătute de soți si nu doar bătute, ținute în sclavie, îngrădindu-li-se drepturile și libertățile, copii bătuți de părinți, părinți bătuți de copii .Era necesară o astfel de lege, doar că, ea trebuie cunoscută,iar acestor victime le trebuie curaj să facă ceva pentru ele.În cele mai multe cazuri le lipsește acest curaj, fiind amenințate, și tocmai de acee cei care cunosc astfel de cazuri trebuie să facă ceva să le ajute.
Nu pot fi de acord cu ideea că cineva poate fi obișnuit să se supună altcuiva. Iar asta pentru că undeva, în adâncul sufletului, orice ființă dorește să fie liberă. Cred că această obișnuiță poate fi mai degrabă o teamă, o formă de lașitate.Desigur, nu vorbim de o persoană vârstincă și care poate are probleme de mobilitate și altele.Dar și aceea ar dori să fie liberă , fizic și psihic. Și violența morală este o formă gravă de violență.
@legally_aid

Nici eu nu sunt de acord cu asa ceva,ca in familie sa fie violenta. Problema cu care ma confrunt este ca nu gasesc aceasta lege promulgata,gasesc doar ca s-a dat aceasta lege,insa ce nr.de lege este?
Oare ce se intampla? Chiar nu suntetm informati care lege este,doar un comentariu publicat in ziare?

Eu consider ca cei de la DGASPC si politie sa puna mai multe afise pe panouri de informatii,ar fii o idee ca pe panourile de reclame pe care le vedem in orase,cele cu dimensiuni de 3m/2m si care sunt luminate si noaptea,sa fie publicate astfel de legi,nu doar publicitate de masini,moda,etc.

@u.b.i.k.
Ce s-ar intampla daca altcineva din familia dvs.mai puternic v-ar maltrata,v-ar bate,v-ar lua banii,iar autoritatile sa nu faca nimic ptr dvs?
Nu stiu care este stadiul dvs si ce familie aveti,dar poate ca curand o sa imbatraniti,si daca aveti un fiu sau ginere care sa va maltrateze,sa va ia pensia,etc,poate atunci sper sa va foloseasca cea ce ganditi acum si anume: Sa va eliberati dvs cum puteti din mainile propriilor faptuitori,fara ca autoritatile sa nu faca nimic,poate atunci veti gandi altfel....

Sa nu mi-o luati in nume de rau,insa nu pot sta cu mainile in san sa privesc astfel de scene fara sa fac nimic.
Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie/ Legea nr. 25/2012 care modifică Legea... și se află în vigoare, normal.

Alte discuții în legătură

Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)
Fostul sot ma hartuieste. ce pot sa fac? dj_ane2001 dj_ane2001 am divortat la notar in august 2013 cu conditia ca fatita o sa locuiasca cu mine, iar eu in urma partajului o sa-i cedez toate bunurile in afara de masina pe ... (vezi toată discuția)
Succesiunea Nadiar Nadiar Tatal meu a decedat in urma cu 20 de luni,am asteptat sa facem succesiunea cand se intoarce sora mea din strainatate dar ea a refuzat sa participe motivand ca ... (vezi toată discuția)