legally_aid a scris:
Păi și ordinul de protecție cum poate fi obținut, domnule avocat? pur șisimplu, sau...ar trebui sesizate niște autorități, poliție, autoritate tutelară, instanță. Cumva trebuie să se ajungă la emiterea unui ordin de protecție . Cât despre dovezi, ele sunt necesare oricum, oriunde ar fi sesizată fapta și nu doar în cazul unui denunț .
Cum se obtine ordinul de protectie? Oh, nu stiam ca subiectul acesta e atat de putin cunoscut. O sa deschid un topic pe tema acesta indata ce voi avea timp.
Revenind la subiect:
@lumicle
Pramiracetamul este substanta activa din Premistar. Nu are nici unul dintre efectele descrise de d-voastra, dimpotriva, pramiracetamul se administreaza celor care au, intre alte boli, maladia Alzheimer, pentru imbunatatirea memoriei si pentru incetinirea evolutiei maladiei. Studiile clinice arata ca la persoanele sanatoase
nu are nici un efect.
[ link extern ]
N-am de unde sa stiu daca ati facut bine sau nu cand i-ati intrerupt medicatia insa
faptul ca s-a comportat normal 3 luni nu inseamna ca nu are Alzheimer sau alta boala pentru care ar fi necesara medicatia. Atat maladia Alzheimer, cat si alte forme de dementa neurodegenerativa evolueaza sinusoidal si, mai ales in fazele de inceput, pot sa para trecatoare sau in remisiune.
De ce insist pe aspectul medical cand d-voastra doriti o opinie juridica? Pentru ca sunt foarte strans corelate. Avem doua ipoteze aici:
1. Mama d-voastra e sanatoasa si e doar obisnuita sa se supuna sotului care a maltratat-o o viata intreaga. Ce puteti face?
Nimic. E treaba fiecarui om sa se elibereze, sa plece cand nu mai poate suferi umilintele. Chiar daca o "eliberati" d-voastra peste o luna sau peste doua, sotul abuziv o va lua din nou sub stapanirea lui. Am vazut de zeci de ori asta in diferite forme la oameni mult mai tineri.
2. Mama d-voastra sufera de o forma de dementa neurodegenerativa care in timp o va face sa nu se mai poata ingriji singura.
In timp ce boala evolueaza se agraveaza si abuzurile (si asta am mai vazut) pentru ca si daca ai multa rabdare si dragoste e foarte greu sa te ingrijesti o persoana in astfel de situatii, iar daca nu ai rabdare si esti obisnuit cu violenta ...
In aceasta ipoteza trebuie sa cereti punerea sub interdicitie judecatoreasca si sa luptati pentru tutela ca o puteti ingriji cum se cuvine.