avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mama mea este prizoniera in casa ei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mama mea este prizoniera in casa ei

Buna ziua!
Am probleme cu mama mea, care este obligata de tatal meu sa ia medicamente ce nu i-au fost prescrise de medic, in scopul de a-i induce o stare de ameteala, confuzie, dependenta, chiar de a o face sa para nebuna pentru a obtine de la ea semnatura pentru vanzarea casei. Cand o sun sa vorbesc cu ea, tatal meu nu vrea sa mi-o dea la telefon, iar daca merg la ei acasa, mama imi spune ca-i este teama de el
si nu stie ce sa faca in cazul in care o duce la notariat sa semneze actele. Nu stiu ce pot face pentru a-l impiedica sa se foloseasca de ea in acest scop, deoarece, el vrea sa vanda, sa i-a banii si s-o lase-n strada. I-am spus mamei sa nu semneze
nimic, dar ii este frica de el. Mi-a spus si de medicamente, ca o forteaza sa le ia.
Invatati-ma ce sa fac, va rog.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
lumicle, utilizator
am avut-o la mine trei luni, dar a venit el s-o vada si a convins-o sa mearga impreuna la parastasul unui var de-al lui. din momentul in care a luat-o de la mine, n-a mai adus-o.
am sunat la ei acasa, dar a desfiintat telefonul fix, am sunat pe mobilul lui si mi-a spus ca mama nu vrea sa vb cu mine. m-am dus s-o vad si, am intrebat-o de ce nu vrea s ma vada; ea mi-a zis ca n-a stiut c-am sunat. am rugat-o sa nu mai ia medicamente, dar mi-a zis ca e posibil sa i le puna in ceai sau mancare.
am vb cu medicul de familie sa-i faca analiza toxicologica, inainte sa-i mai dea reteta si sa-mi spuna ce rezultat obtine.
Păi și ordinul de protecție cum poate fi obținut, domnule avocat? pur șisimplu, sau...ar trebui sesizate niște autorități, poliție, autoritate tutelară, instanță. Cumva trebuie să se ajungă la emiterea unui ordin de protecție . Cât despre dovezi, ele sunt necesare oricum, oriunde ar fi sesizată fapta și nu doar în cazul unui denunț .
nu i s-a prescris pramiracetam; doar medicamente pt tensiune; nu are boala alzheimer, i-am intrerupt medicatia trei luni, cat a stat la mine si, s-a comportat normal
cand a venit la mine si , era sub influenta premistarului, ma intreba de 20 de ori ce zi a saptamanii este. ea face tensiune cand este cu tata, de frica lui; a batut-o toata viata, inclusiv pe noi, copii, dar de cativa ani, doar tipa la ea, o termina psihic, poate si datorita faptului ca legile sunt mai aspre acum si se teme ( ma refer la tata)
este atat de diabolic, incat ii ascunde lucruri si-i spune ca le-a pus ea undeva si a uitat; apoi ii da pramistar sa-si aduca aminte.
legally_aid a scris:

Păi și ordinul de protecție cum poate fi obținut, domnule avocat? pur șisimplu, sau...ar trebui sesizate niște autorități, poliție, autoritate tutelară, instanță. Cumva trebuie să se ajungă la emiterea unui ordin de protecție . Cât despre dovezi, ele sunt necesare oricum, oriunde ar fi sesizată fapta și nu doar în cazul unui denunț .

Cum se obtine ordinul de protectie? Oh, nu stiam ca subiectul acesta e atat de putin cunoscut. O sa deschid un topic pe tema acesta indata ce voi avea timp.
Revenind la subiect:
@lumicle
Pramiracetamul este substanta activa din Premistar. Nu are nici unul dintre efectele descrise de d-voastra, dimpotriva, pramiracetamul se administreaza celor care au, intre alte boli, maladia Alzheimer, pentru imbunatatirea memoriei si pentru incetinirea evolutiei maladiei. Studiile clinice arata ca la persoanele sanatoase nu are nici un efect.
[ link extern ]
N-am de unde sa stiu daca ati facut bine sau nu cand i-ati intrerupt medicatia insa faptul ca s-a comportat normal 3 luni nu inseamna ca nu are Alzheimer sau alta boala pentru care ar fi necesara medicatia. Atat maladia Alzheimer, cat si alte forme de dementa neurodegenerativa evolueaza sinusoidal si, mai ales in fazele de inceput, pot sa para trecatoare sau in remisiune.
De ce insist pe aspectul medical cand d-voastra doriti o opinie juridica? Pentru ca sunt foarte strans corelate. Avem doua ipoteze aici:
1. Mama d-voastra e sanatoasa si e doar obisnuita sa se supuna sotului care a maltratat-o o viata intreaga. Ce puteti face? Nimic. E treaba fiecarui om sa se elibereze, sa plece cand nu mai poate suferi umilintele. Chiar daca o "eliberati" d-voastra peste o luna sau peste doua, sotul abuziv o va lua din nou sub stapanirea lui. Am vazut de zeci de ori asta in diferite forme la oameni mult mai tineri.
2. Mama d-voastra sufera de o forma de dementa neurodegenerativa care in timp o va face sa nu se mai poata ingriji singura. In timp ce boala evolueaza se agraveaza si abuzurile (si asta am mai vazut) pentru ca si daca ai multa rabdare si dragoste e foarte greu sa te ingrijesti o persoana in astfel de situatii, iar daca nu ai rabdare si esti obisnuit cu violenta ...
In aceasta ipoteza trebuie sa cereti punerea sub interdicitie judecatoreasca si sa luptati pentru tutela ca o puteti ingriji cum se cuvine.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Mulțumesc,domnule avocat, voi face abstracție de încercarea dvs. discretă de a fi ironic și mă voi bucura dacă veți deschide un astfel de topic pe problema ordinului de restricție , de protecție.Iar asta pentru că problema expusă de utilizatoare este una serioasă și, probabil, foarte mulți oameni se confruntă cu aceste situații, fără a ști că legea îi poate apăra și astfel., rămânând astfel să se lupte de unii singuri, poate fără speranță.

Alte discuții în legătură

Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)
Succesiunea Nadiar Nadiar Tatal meu a decedat in urma cu 20 de luni,am asteptat sa facem succesiunea cand se intoarce sora mea din strainatate dar ea a refuzat sa participe motivand ca ... (vezi toată discuția)
Fostul sot ma hartuieste. ce pot sa fac? dj_ane2001 dj_ane2001 am divortat la notar in august 2013 cu conditia ca fatita o sa locuiasca cu mine, iar eu in urma partajului o sa-i cedez toate bunurile in afara de masina pe ... (vezi toată discuția)