avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mama mea este prizoniera in casa ei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mama mea este prizoniera in casa ei

Buna ziua!
Am probleme cu mama mea, care este obligata de tatal meu sa ia medicamente ce nu i-au fost prescrise de medic, in scopul de a-i induce o stare de ameteala, confuzie, dependenta, chiar de a o face sa para nebuna pentru a obtine de la ea semnatura pentru vanzarea casei. Cand o sun sa vorbesc cu ea, tatal meu nu vrea sa mi-o dea la telefon, iar daca merg la ei acasa, mama imi spune ca-i este teama de el
si nu stie ce sa faca in cazul in care o duce la notariat sa semneze actele. Nu stiu ce pot face pentru a-l impiedica sa se foloseasca de ea in acest scop, deoarece, el vrea sa vanda, sa i-a banii si s-o lase-n strada. I-am spus mamei sa nu semneze
nimic, dar ii este frica de el. Mi-a spus si de medicamente, ca o forteaza sa le ia.
Invatati-ma ce sa fac, va rog.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
lumicle, utilizator
Luati-o acasa, cine va opreste? Mama poate face partaj, cine o opreste?

In rest, eu va inteleg ca si dv. probabil aveti unele simptome de victima in prezenta tatalui abuziv; totusi, daca doriti sa o salvati pe mama, mergeti, o luati si gata.
Daca nu, faceti demersuri sa puteti dovedi intentiile tatalui. Insa efectul apare doar daca tatal chiar face ceva.
De unde stiti ca vrea sa vanda? Credeti ca notarul e orb, nu vede starea mamei dv.? La aceasta varsta ar trebui sa solicite oricum un certificat medico-legal, asa incat faptul ca tatal o tine intr-o stare de ameteala nu il ajuta nici pe... tata.

Eu nu inteleg care e situatia concreta; luati una bucata mama, mergeti la mai multe bucati de medici si vedeti ce se intampla. Si o tineti cu dv. daca doriti sa o ingrijiti dv. Si daca o iaq azi, o luati inapoi maine; si tot asa.
Mergeti si o luati la dumneavoastra. Apoi nu ii mai permiteti accesul tatalui la dumneavoastra. Daca se simte terorizata de el poate sa introduca actiune de divort apoi partaj. Cu cardul si pinul se rezolva cu un drum la banca impreuna cu mama. Cu un simplu telefon la banca se poate bloca cardul.
Cand tatal nu este acasa, cu acceptul mamei, incercati sa aduceti o firma sa monteze o camera de luat vederi in locuinta sau/si faceti inregistrari audio pentru a avea dovezi.. Pana atunci nu mai asteptati .Mergeti si depuneti un denunt la parchet..In scris sau verbal. Ca fiica/fiu aveti tot dreptul sa faceti acest lucru in numele mamei dvs. Nu acuzati ! Spuneti ca aveti banuiala ca se intampla ceea ce ati scris mai sus si rugati sa se cerceteze cele sesizate de dvs...
Nu e legal asa ceva.
mancipri a scris

Cand tatal nu este acasa, cu acceptul mamei, incercati sa aduceti o firma sa monteze o camera de luat vederi in locuinta sau/si faceti inregistrari audio pentru a avea dovezi..

AVLIL a repilcat

Nu e legal asa ceva.

Iar eu ma intreb: Da' de ce sa nu fie legal? Adica eu n-am voie sa-mi pun camere prin casa ca am probe ca sotia ma cotonogeste si ma injura? (sper ca prietena mea sa nu citeasca postarea asta) :O
Cotonogeala si injuraturile nu sunt acoperite de dreptul la respectarea intimitatii iar chestiunea ca n-am voie sa-l filmez pe cel care ma omoara pentru ca el are dreptul la intimitatea omorului ... sa fim seriosi.

Alte discuții în legătură

Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)
Fostul sot ma hartuieste. ce pot sa fac? dj_ane2001 dj_ane2001 am divortat la notar in august 2013 cu conditia ca fatita o sa locuiasca cu mine, iar eu in urma partajului o sa-i cedez toate bunurile in afara de masina pe ... (vezi toată discuția)
Succesiunea Nadiar Nadiar Tatal meu a decedat in urma cu 20 de luni,am asteptat sa facem succesiunea cand se intoarce sora mea din strainatate dar ea a refuzat sa participe motivand ca ... (vezi toată discuția)