avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie dupa reangajare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie dupa reangajare

Dupa iesirea la pensie m-am reangajat. Cum se recalculeaza pensia in aceste conditii?:justcuz:
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
marinpreda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 19:03, 22 Octombrie 2013
- Daca este pensie limita de varsta, puteti solicita recalcularea la orice interval de timp doriti (1 luna, 3, 5 etc)

- Daca este pensie inv gradul III, pensie anticipata sau pensie anticipata partiala, atunci recalcularea se va face la data indeplinirii conditiilor de pensie limita varsta
Este pensie pentru limita de varsta si vechime integrala. Este vorba despre recalcularea pensiei pentru anii lucrati dupa esirea la pensie.
Legea 263/2010

ART. 107

(4) Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.

Depuneti la casa locala o cerere de recalculare,o copie dupa B.I. si un cupon de pensie.
Asa cu v-a spus d-nul Carp Mircea, depuneti la Casa de pensii o cerere de recalculare la care atasati adeverinta de la locul de munca sau locurile de munca din care sa rezulte perioada lucrata si salariul avut, copie cupon pensie si copie buletin de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti ce acte trebuie sa depun la casa de pensii ptr recalcularea pensiei m-am pensionat la limita de varsta in 2011dar mai lucrez cu 1/2 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie tantzi_t tantzi_t M-am pensionat la data de 16.07.2009 cu decizia PRIVIND ACORDAREA PENSIEI PT LIMITA DE VARSTA PT PERSOANE CU HANDICAP- COD PENSIE N10/H - HANDICAP ACCENTUAT ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata si anticipata partiala olarasu ileana olarasu ileana Am depus dosar de pensionare la 01.01.2011 iar la 30.03.2011 am primit decizia de pensionare pentru pensie anticipata partial cu 42% reducere. De atunci ma ... (vezi toată discuția)