avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... RECALCULARE PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

RECALCULARE PENSIE

M-am pensionat la data de 16.07.2009 cu decizia PRIVIND ACORDAREA PENSIEI PT LIMITA DE VARSTA PT PERSOANE CU HANDICAP- COD PENSIE N10/H - HANDICAP ACCENTUAT avand profesia de farmacist.Din 16.02.2011 m-am angajat la o farmacie pepost de farmacist sef , cu contract individual de munca cu nrma inreaga, pe durata nedeterminata , si am lucrat pana la data de 21.02.2015 cand a incetat contractul prin demisie , cf legea53/2003 art 81 alin 1.
Doresc sa stiu daca am dreptul la recalcularea pensiei ( pe data de 05.04.2015 am implinit 60ani ) si ce demersuri trebuiesc intreprinse. Multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:36, 8 Iulie 2015
Dumneavoastra sunteti deja pensionar la limita de varsta pentru persoane cu handicap.Nu cred ca va mai recalculeaza pensia pentru ca fostul angajator nu a mai cotizat pentru dumneavoastra la pensie .
Recalcularea nu are legatura cu varsta.
Recalcularea trebuie ceruta pentru stagiul adugat.
Adica pentru perioada lucrata dupa pensionare de limita de varsta.

Trebuie sa depuneti la casa locala:
O cerere de recalculare
Un cupon de pensie
O copie B.I.
O adeverinta de la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie dupa reangajare marinpreda marinpreda Dupa iesirea la pensie m-am reangajat. Cum se recalculeaza pensia in aceste conditii?:justcuz: (vezi toată discuția)
Pensionare daena daena Sunt pensionar la limita de varsta ,dar ca majoritatea pensionarilor m-am angajat si am lucrat 5 ani dupa pensionare la angajatori privati.Mi se recalculeaza ... (vezi toată discuția)
Limita de varsta/stagiu complet RaduLupu RaduLupu Persoana de sex feminin, nascuta in 1949, pensionata la limita de varsta in 2007, cu vechime la data pensionarii de 19 ani, 7 luni si 20 zile, din care 2 ani ... (vezi toată discuția)